Linecké orechové kocky

Recept Linecké orechové kocky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce slávnostné rezy, ktoré zvyknem pripravovať na Vianoce, ale myslím, že teraz ich upečem aj na Veľkú noc. Mám ešte v mrazničke veľa orechov a neviem čo s nimi. Viem, že niekto nemá žiadne orechy av obchode sú neskutočne drahé, ale pokiaľ máte, tak určite upečte tento orechový linecký koláčik.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Linecké cesto:

150 gpolohrubá múka
150 ghladká múka
štipkasoľ
200 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 ksvajce
citrónová kôra

Orechové cesto:

250 gmaslo
250 gpráškový cukor
150 g strúhané vlašské orechy
150 gpolohrubá múka
2 lyžicerum
7 ksbielky - sneh
štipkasoľ
citrónová kôra

Poleva:

7 ksžĺtok
300 gpráškový cukor
2 lyžicerum
čokoládová poleva
vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Linecké cesto:
    Z uvedených surovin vypracujeme na doske mäkké cesto, zabalíme ho do fólie a uložíme do chladničky na 2 hod.
  2. Orechové cesto:
    Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme rum, citr. kôru, múku premiešanú s orechmi a potom aj tuhý sneh z bielkov.
  3. Potom linecké cesto vyvaľkáme na doske na tenký plát, prenesieme ho na plech vyložený papierom a povrch popicháme vidličkou. Rozotrieme orechové cesto a dáme piecť.
  4. Pečieme na 150 st. asi 40 min. Potom polejeme polevou - žĺtky vyšľaháme s cukrom a rumom do peny.
  5. Polevu rozotrieme na upečený teplý koláčik a necháme mierne zaschnúť.
  6. Potom len zdobíme podľa vlastnej fantázie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť