NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Linecké hviezdičky plnené parížskym krémom
Linecké hviezdičky plnené parížskym krémom
Recept Linecké hviezdičky plnené parížskym krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   12.12.2020

Linecké hviezdičky plnené parížskym krémom

Fantastické linecké vianočné pečivo naplnené nie džemom, ale chutným parížskym krémom. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Linecké:

150 g
hladká múka
100 g
kukuričný škrob
140 g
maslo
90 g
práškový cukor
1 ks
žĺtko
1/2 ks
citrón

Parížsky krém:

2 ks
vajce
70 g
čokoláda
50 g
práškový cukor
125 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny potrebné na linecké pečivo (z citróna používam aj kôru aj šťavu podľa potreby a chuti) vypracujeme do guličky a zabalíme do potravinárskej fólie. Odložíme do chladničky na minimálne hodinu.
  2. Potom cesto vyberieme, rozvaľkáme a vykrojíme hviezdičky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a dáme upiecť.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 7 minút - sledujeme.
  4. Po upečení necháme vychladnúť a naplníme krémom, ktorý pripravíme tak, že vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli do zhustnutia. Potom pridáme roztopenú čokoládu a maslo a šľaháme, kým nedostaneme hladký krém.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár