Linecké hviezdičky plnené parížskym krémom

Recept Linecké hviezdičky plnené parížskym krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastické linecké vianočné pečivo naplnené nie džemom, ale chutným parížskym krémom. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Linecké:

150 ghladká múka
100 gkukuričný škrob
140 gmaslo
90 gpráškový cukor
1 ksžĺtko
1/2 kscitrón

Parížsky krém:

2 ksvajce
70 gčokoláda
50 gpráškový cukor
125 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny potrebné na linecké pečivo (z citróna používam aj kôru aj šťavu podľa potreby a chuti) vypracujeme do guličky a zabalíme do potravinárskej fólie. Odložíme do chladničky na minimálne hodinu.
  2. Potom cesto vyberieme, rozvaľkáme a vykrojíme hviezdičky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a dáme upiecť.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 7 minút - sledujeme.
  4. Po upečení necháme vychladnúť a naplníme krémom, ktorý pripravíme tak, že vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli do zhustnutia. Potom pridáme roztopenú čokoládu a maslo a šľaháme, kým nedostaneme hladký krém.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť