Linecká torta s ovocím a snehom

Recept Linecká torta s ovocím a snehom
FOTKA OD VÁS
Recept Linecká torta s ovocím a snehom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehučký koláčik s ovocím, ktorý dokonale osvieži. Je sezóna jahôd, tak určite vyskúšajte. Krehký sneh na vrchu výborne ladí s ovocím. Autor: Adanecka

FOTKA OD VÁS
Recept Linecká torta s ovocím a snehom

SUROVINY

Cesto:

250 gpolohrubá múka
80 gpráškový cukor
2 ksžĺtok
štipkasoľ
150 gmäkké maslo
500 govocie (jahody, čučoriedky a broskyne)
na posypaniekryštálový cukor

Sneh:

2 ksbielok
2 lyžicekryštálový cukor
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku premiešame s cukrom, pridáme žĺtky, soľ, maslo a všetko spracujeme do cesta. Rozvaľkáme ho na placku, vložíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie tak, aby cesto malo vyvýšené okraje a dno poprepichujeme vidličkou.
  2. Korpus koláča predpečieme, kým nechytí farbu (170 stupňov, cca 10 minút).
  3. Potom na neho poukladáme ovocie, ktoré posypeme podľa chuti kryštálovým cukrom a dáme dopiecť (cca 15 minút).
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame s kryštálovým cukrom a tesne pred dopečením rozotrieme na koláč a dopečieme (cca 10-15 minút).
  5. Nakoniec múčnik jemne pocukrujeme a môžeme podávať.

Môj blog: Aďkine recepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť