Linecká torta s ovocím a snehom

Pridal: adanecka11, 3.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Linecké pečivo, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky, Podľa ovocia, Jahody
Krehučký koláčik s ovocím, ktorý dokonale osvieži. Je sezóna jahôd, tak určite vyskúšajte. Krehký sneh na vrchu výborne ladí s ovocím. Autor: Adanecka
Pridal: adanecka11, 3.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Linecké pečivo, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Múčniky, Podľa ovocia, Jahody
SUROVINY
Cesto:
250 gpolohrubá múka
80 gpráškový cukor
2 ksžĺtok
štipkasoľ
150 gmäkké maslo
500 govocie (jahody, čučoriedky a broskyne)
na posypaniekryštálový cukor
Sneh:
2 ksbielok
2 lyžicekryštálový cukor
na posypaniepráškový cukor
- Múku premiešame s cukrom, pridáme žĺtky, soľ, maslo a všetko spracujeme do cesta. Rozvaľkáme ho na placku, vložíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie tak, aby cesto malo vyvýšené okraje a dno poprepichujeme vidličkou.
- Korpus koláča predpečieme, kým nechytí farbu (170 stupňov, cca 10 minút).
- Potom na neho poukladáme ovocie, ktoré posypeme podľa chuti kryštálovým cukrom a dáme dopiecť (cca 15 minút).
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame s kryštálovým cukrom a tesne pred dopečením rozotrieme na koláč a dopečieme (cca 10-15 minút).
Môj blog: Aďkine recepty
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Linecký koláč s ovocem a sněhem.
KOMENTÁRE K RECEPTU