NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Linecká torta s ovocím a snehom
Linecká torta s ovocím a snehom
Recept Linecká torta s ovocím a snehom
adanecka11    ·   3.10.2020

Linecká torta s ovocím a snehom

Krehučký koláčik s ovocím, ktorý dokonale osvieži. Je sezóna jahôd, tak určite vyskúšajte. Krehký sneh na vrchu výborne ladí s ovocím. Autor: Adanecka

Suroviny

Cesto:

250 g
polohrubá múka
80 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
štipka
soľ
150 g
mäkké maslo
500 g
ovocie (jahody, čučoriedky a broskyne)
na posypanie
kryštálový cukor

Sneh:

2 ks
bielok
2 lyžice
kryštálový cukor
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku premiešame s cukrom, pridáme žĺtky, soľ, maslo a všetko spracujeme do cesta. Rozvaľkáme ho na placku, vložíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie tak, aby cesto malo vyvýšené okraje a dno poprepichujeme vidličkou.
  2. Korpus koláča predpečieme, kým nechytí farbu (170 stupňov, cca 10 minút).
  3. Potom na neho poukladáme ovocie, ktoré posypeme podľa chuti kryštálovým cukrom a dáme dopiecť (cca 15 minút).
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame s kryštálovým cukrom a tesne pred dopečením rozotrieme na koláč a dopečieme (cca 10-15 minút).
  5. Nakoniec múčnik jemne pocukrujeme a môžeme podávať.

Môj blog: Aďkine recepty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár