Limetkový osviežujúci cheesecake

Pridal: Danula Vašíčková, 25.9.2020
Kategorie: Torty, Sladké torty, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty
Tak dnes prichádzam s receptíkom na úplne dokonalý dezert, ktorý v tejto horúčave nemá chybu... Tak ani tento dezerty nesmie chýbať v mojej kuchyni. Sú dni, kedy sa mi nechce ani okom pohnúť, ale tentoraz som sa HECLA a "upiekla" fantastickú tortu, ktorá je naozaj veľmi osviežujúca. Samozrejme, miesto nepečeného základu môžete upiecť klasické piškótové cesto, ale povedzme si pravdu, takto je to oveľa jednoduchšie. Autor: Danka
Pridal: Danula Vašíčková, 25.9.2020
Kategorie: Torty, Sladké torty, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty
SUROVINY
Korpus:
Náplň:
- Pripravíme si veľkú tácku, na tú položíme hárok papiera na pečenie a naň uložíme okrúhlu tortovú formu (priemer 23cm), teda respektíve iba jej obrubu.
- Všetky suroviny len dôkladne premiešame a natlačíme do formy. Na korpus rozotrieme tvarohovú plnku, posypeme zvyšnou nastrúhanou limetkovou kôrou a dáme stuhnúť aspoň na hodinku do chladničky.
- Z limetiek ostrúhame kôru a odložíme nabok. Vytlačíme šťavu a necháme ju povariť asi 5 minút na miernom plameni. Smotanu vyšľaháme. Tvaroh vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme prevarenú šťavu, 2/3 nastrúhanej kôry, premiešame a potom zľahka vmiešame ušľahanú šľahačku.
- Želatínu rozmiešame podľa návodu s niekoľkými lyžicami vody, necháme asi 10 minút napučať, potom zahrejeme a necháme rozpustiť. Pridáme 2 lyžice tvarohovej zmesi, rozmiešame a vlejeme k náplni. Dôkladne premiešame a natrieme na korpus.