Likérové keksy so srdiečkom

Recept Likérové keksy so srdiečkom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte radi chuť vaječného koňaku, vyskúšajte tieto sušienky. Na plnenie som použila krémovú náplň od Dr. Oetkera, pridala som ešte maslo, aby bola naozaj krémová a koláčiky boli vynikajúce. Chutia mi viac, ak postoja 3-5 dní, vtedy naozaj zmäknú, nasiaknu vlhkosť z krému a na jazyku sa doslova rozplývajú. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
100 gpráškový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
2 bal.vanilínový cukor
2 lyžicevaječný likér
200 gmäkké maslo alebo hera
2 ksžĺtok

Náplň:

1 bal.krémová náplň Dr. Oetker s príchuťou vaječného koňaku
200 mlstudené mlieko
3 lyžicepráškový cukor
125 gzmäknuté maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si všetky suroviny na cesto. Všetky sypké suroviny zmiešame a postupne pridávame likér, zmäknuté maslo a žĺtky. Vypracujeme cesto, s ktorým môžeme ihneď pracovať.
  2. Vyvaľkáme na tenký plát, z ktorého pomocou obdĺžnikovej ozdobnej formičky vykrojíme kúsky, poukladáme ich na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom a v strede každého druhého obdĺžnika vykrojíme srdiečko.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 minút, ale sledujte si čas, každá rúra pečie inak, tak aby vám nezhoreli.
  4. Krémovú náplň pripravíme v mlieku s cukrom - klasický návod na obale a následne ju pridávame do vyšľahaného masla. Krémom naplníme sušienky a podávame.

Zdroj: mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť