NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Likérové keksy so srdiečkom
Likérové keksy so srdiečkom
Recept Likérové keksy so srdiečkom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   7.10.2020

Likérové keksy so srdiečkom

Ak máte radi chuť vaječného koňaku, vyskúšajte tieto sušienky. Na plnenie som použila krémovú náplň od Dr. Oetkera, pridala som ešte maslo, aby bola naozaj krémová a koláčiky boli vynikajúce. Chutia mi viac, ak postoja 3-5 dní, vtedy naozaj zmäknú, nasiaknu vlhkosť z krému a na jazyku sa doslova rozplývajú. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 lyžička
prášok do pečiva
2 bal.
vanilínový cukor
2 lyžice
vaječný likér
200 g
mäkké maslo alebo hera
2 ks
žĺtok

Náplň:

1 bal.
krémová náplň Dr. Oetker s príchuťou vaječného koňaku
200 ml
studené mlieko
3 lyžice
práškový cukor
125 g
zmäknuté maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si všetky suroviny na cesto. Všetky sypké suroviny zmiešame a postupne pridávame likér, zmäknuté maslo a žĺtky. Vypracujeme cesto, s ktorým môžeme ihneď pracovať.
  2. Vyvaľkáme na tenký plát, z ktorého pomocou obdĺžnikovej ozdobnej formičky vykrojíme kúsky, poukladáme ich na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom a v strede každého druhého obdĺžnika vykrojíme srdiečko.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 minút, ale sledujte si čas, každá rúra pečie inak, tak aby vám nezhoreli.
  4. Krémovú náplň pripravíme v mlieku s cukrom - klasický návod na obale a následne ju pridávame do vyšľahaného masla. Krémom naplníme sušienky a podávame.

Zdroj: mamincinyrecepty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár