NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Likérové jazýčky v čokoláde
Likérové jazýčky v čokoláde
Recept Likérové jazýčky v čokoláde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   11.10.2020

Likérové jazýčky v čokoláde

Tak toto som piekla ako posledné vianočné cukrovinky a musím povedať, že asi najlepšie na záver. Vynikajúce a recept je, až by som povedala, neuveriteľne dokonalý. S cestom sa pracuje luxusne, chuťovo je vynikajúce. Pamätám si ich ešte z obchodu a sú veľmi, ale veľmi podobné. Autor: Jaja

Suroviny

Cesto:

150 g
čokoláda na varenie
3 ks
žĺtok
6 lyžíc
čokoládový likér
450 g
hladká múka
150 g
mleté orechy
90 g
práškový cukor
300 g
hera alebo maslo

Náplň:

300 g
čokoláda na varenie
90 g
maslo
3 lyžice
med
3 lyžice
čokoládový likér
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Potom pridáme žĺtok po žĺtku, premiešame, pridáme likér, múku zmiešanú s orieškami a cukrom a na záver aj maslo izbovej teploty. Vypracujeme guľôčku, ktorú necháme v chlade minimálne hodinu odpočívať.
  2. Odležané cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme jazýčky.
  3. Jazýčky upečieme pri teplote 170 stupňov dozlatista. Netrvá to dlho, čas si sledujte a nepečte príliš dlho, aby ste ich nevysušili.
  4. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo, med a likér a vyšľaháme do peny.
  5. Krémom spojíme dva jazýčky a tie ešte namočíme do čokoládovej polevy.
Komentáre k receptu
janatka    ·   25.11.2019   ·   Odpovedať   ·  

Toto vypadá hóóódně lákavě.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár