Likérové jazýčky v čokoláde

Recept Likérové jazýčky v čokoláde
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak toto som piekla ako posledné vianočné cukrovinky a musím povedať, že asi najlepšie na záver. Vynikajúce a recept je, až by som povedala, neuveriteľne dokonalý. S cestom sa pracuje luxusne, chuťovo je vynikajúce. Pamätám si ich ešte z obchodu a sú veľmi, ale veľmi podobné. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

150 gčokoláda na varenie
3 ksžĺtok
6 lyžícčokoládový likér
450 ghladká múka
150 gmleté orechy
90 gpráškový cukor
300 ghera alebo maslo

Náplň:

300 gčokoláda na varenie
90 gmaslo
3 lyžicemed
3 lyžicečokoládový likér
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Potom pridáme žĺtok po žĺtku, premiešame, pridáme likér, múku zmiešanú s orieškami a cukrom a na záver aj maslo izbovej teploty. Vypracujeme guľôčku, ktorú necháme v chlade minimálne hodinu odpočívať.
  2. Odležané cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme jazýčky.
  3. Jazýčky upečieme pri teplote 170 stupňov dozlatista. Netrvá to dlho, čas si sledujte a nepečte príliš dlho, aby ste ich nevysušili.
  4. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo, med a likér a vyšľaháme do peny.
  5. Krémom spojíme dva jazýčky a tie ešte namočíme do čokoládovej polevy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
25.11.2019, janatka odpovedať20

Toto vypadá hóóódně lákavě.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť