Lievance bez kysnutia so šľahačkou a čučoriedkami

Recept Lievance bez kysnutia so šľahačkou a čučoriedkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď nie je otecko doma, stalo sa nepísaným pravidlom, že varíme na obed vždy niečo sladké. Dnes som váhala, pretože drobček po chorobe zatiaľ nejavil o jedlo veľký záujem. Ale prešli sme to s Barčou na plnej čiare. My každá po štyroch a Jakub si doprial osem, áno, vidíte dobre, osem lievancov. :D :D :D Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnček (myslené objem 250ml)hladká múka
1/4 lyžičkyprášok do pečiva
1/4 lyžičkyjedlá sóda
štipkasoľ
2 lyžicekryštálový cukor
1/2 hrnčekavlažné mlieko
1 ksvajce
1 lyžicaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie, potom pridáme všetky tekuté ingrediencie a vymiešame hladké cestíčko.
  2. Veľkou polievkovou lyžicou lejeme na ľahučko vymastenú panvicu malé lievančeky a vyprážame z oboch strán dozlatista.
  3. Z tohto množstva som vysmažila 16 lievančekov.
  4. No a potom už je len na vás, čím si ich vylepšíte. U nás boduje šľahačka a čučoriedky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť