NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Tiramisu Letné osviežujúce jahodové tiramisu
Letné osviežujúce jahodové tiramisu
Recept Letné osviežujúce jahodové tiramisu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   7.5.2021

Letné osviežujúce jahodové tiramisu

Pokiaľ máte radi nepečené dezerty a k tomu ešte aj osviežujúce, tak určite neprehliadnite tento recept. Jahody ešte sú, tak ich musíme nejako zužitkovať. Klasické dezerty s jahodami a želatínou sme tu už videli, tak vyskúšame penové tiramisu s mascarpone a šľahačkou. Nič viac do krému nejde, žiadna káva, pretože tá v kombinácii s jahodami nevytvára veľmi dobrú chuť.

Suroviny
250 g
mascarpone
200 ml
smotana na šľahanie
400 g
jahoda
150 g
práškový cukor
20 ks
dlhé piškóty
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jednoduchý recept s veľmi dobrým krémom iba z troch surovín - mascarpone, šľahačky a cukru.
  2. V druhej miske vyšľaháme šľahačku s cukrom (100 g), ručne iba metličkou primiešame mascarpone a vymiešame hladký krém. 100 g jahôd rozmixujeme s 50 g cukru na dreň.
  3. Pripravíme si hranatú menšiu formu, ktorú vyložíme detskými piškótami. Polejeme ich jahodovou dreňou, navrstvíme krém, poukladáme nakrájané jahody, poukladáme piškóty, navrstvíme dreň, navrstvíme krém, poukladáme jahody a ak ešte máme všetky suroviny, postup môžeme opakovať.
  4. Ukončíme to nakrájanými jahodami a odložíme do chladničky stuhnúť.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár