NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Letné kura z jedného pekáča
Letné kura z jedného pekáča
Recept Letné kura z jedného pekáča
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   19.5.2021

Letné kura z jedného pekáča

Letné kura z jedného pekáča a k tomu malé zemiaky. Ja som si to ešte vylepšila karamelizovanou cibuľou! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
4 ks
kuracia štvrťka alebo 8 horných stehien
cca 800 g
malý zemiak
šúľky
cesnak (nelúpaný, rozobratý na strúčiky)
4 lyžice
olivový olej
200 ml
hydinový vývar
podľa chuti
mletá paprika, pokojne aj údená
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1 ks
citrón
2 ks
mladá cuketa
červená čili paprička
veľká hrsť
bazalkových lístkov
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejeme na 200° C. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a poprášime paprikou. Zemiaky umyjeme, osušíme, väčšie prekrojíme a osolíme.
  2. Do väčšieho pekáča dáme oliváč, rozmiestnime mäso, zemiaky a neolúpané strúčiky cesnaku, ktoré len "popučíme" plochou stranou noža alebo dlaňou. Polkou citrónu pokvapkáme kura aj zemiaky, druhú polku prekrájame a pridáme do pekáča. Pečieme cca pol hodiny, potom podlejeme vývarom a priebežne počas ďalšieho pečenia podlievame.
  3. Môžeme pridať aj trochu bieleho suchého vína. Cuketu nakrájame na kocky, chilli papričku, zbavenú semienok, nadrobno. Asi 15 minút pred dopečením kurčaťa vhodíme cuketu a papričku do pekáča. Úplne na záver pridáme natrhané bazalkové listy. Ja som si to ešte vylepšila karamelizovanou cibuľou: tri veľké olúpané cibule som nakrájala na osminky, vhodila do woku s kvapkou oliváča, sypla trochu trstinového cukru, osolila a zastriekla ryžovým octom. Nechala skaramelizovať, odpariť ocot... hotovo!

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár