Letné kura z jedného pekáča

Recept Letné kura z jedného pekáča

Pridal: rebeka, 19.5.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Letné kura z jedného pekáča a k tomu malé zemiaky. Ja som si to ešte vylepšila karamelizovanou cibuľou! Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 19.5.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

4 kskuracia štvrťka alebo 8 horných stehien
cca 800 gmalý zemiak
šúľkycesnak (nelúpaný, rozobratý na strúčiky)
4 lyžiceolivový olej
200 mlhydinový vývar
podľa chutimletá paprika, pokojne aj údená
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
1 kscitrón
2 ksmladá cuketa
červená čili paprička
veľká hrsťbazalkových lístkov

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 200° C. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a poprášime paprikou. Zemiaky umyjeme, osušíme, väčšie prekrojíme a osolíme.
  2. Do väčšieho pekáča dáme oliváč, rozmiestnime mäso, zemiaky a neolúpané strúčiky cesnaku, ktoré len "popučíme" plochou stranou noža alebo dlaňou. Polkou citrónu pokvapkáme kura aj zemiaky, druhú polku prekrájame a pridáme do pekáča. Pečieme cca pol hodiny, potom podlejeme vývarom a priebežne počas ďalšieho pečenia podlievame.
  3. Môžeme pridať aj trochu bieleho suchého vína. Cuketu nakrájame na kocky, chilli papričku, zbavenú semienok, nadrobno. Asi 15 minút pred dopečením kurčaťa vhodíme cuketu a papričku do pekáča. Úplne na záver pridáme natrhané bazalkové listy. Ja som si to ešte vylepšila karamelizovanou cibuľou: tri veľké olúpané cibule som nakrájala na osminky, vhodila do woku s kvapkou oliváča, sypla trochu trstinového cukru, osolila a zastriekla ryžovým octom. Nechala skaramelizovať, odpariť ocot... hotovo!

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť