NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Lentilkový cheesecake so salkom
Lentilkový cheesecake so salkom
Recept Lentilkový cheesecake so salkom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   24.2.2022

Lentilkový cheesecake so salkom

Opäť tu máme cheesecake. Tentokrát s lentilkami a salkom, ktorý je vďaka nemu dosť sladký. Určite nim ulahodíte milovníkom sladkého a vďaka farebným lentilkám sa mu potešia aj deti.

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Sušienkový základ

150 g
sušienky
80 g
maslo

Plnka

500 g
jemný tvaroh
200 g
cream cheese/ nátierkové maslo
200 g
kyslá smotana
2 kusy
vajce
2 polievkové lyžice
hladká múka
80 g
práškový cukor
1 balík
lentilky
2 polievkové lyžice
salko

Poleva

100 g
biela čokoláda
salko
lentilky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mixéri rozmixujeme sušienky. Pridáme k nim maslo izbovej teploty a spolu premixujeme. Tuto zmes vysypeme do formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok). Sušienkovú zmes rovnomerne popritláčame lyžicou po okrajoch aj na dno formy. Dáme ho predpiecť do rúry na 180 stupňov cca 10 minút.
  2. Krém pripravíme vyšľahaním tvarohu, cream cheese a smotany. Prišľaháme vajíčka. Pridáme cukor, múku, salko a na menšie kúsky rozmixované lentilky. Všetko spolu premiešame.
  3. Pripravenú zmes nalejeme na sušienkový základ. Vložíme do rúry vyhriatej na 155 stupňov a pečieme približne 50 minút. Kraje by mali byť upečené do zlatista, v strede sa môže dať surový. V chladničke stuhne. Po dopečení ho necháme ešte aspoň pol hodinu vychladnúť v pootvorenej rúre.
  4. Na polevu roztopíme bielu čokoládu do ktorej primiešame salko. Salka nedávame veľa, aby poleva nebola príliš riedka. Mne pri krájaní trochu tiekla po okrajoch. Na vrch poukladáme lentilky a odložíme na noc do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár