Lentilkový cheesecake so salkom

Pridal: _Nikoleta_, 24.2.2022
Kategorie: Sladké jedlá, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Opäť tu máme cheesecake. Tentokrát s lentilkami a salkom, ktorý je vďaka nemu dosť sladký. Určite nim ulahodíte milovníkom sladkého a vďaka farebným lentilkám sa mu potešia aj deti.
FOTKA OD VÁS
Pridal: _Nikoleta_, 24.2.2022
Kategorie: Sladké jedlá, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Sušienkový základ
150 gsušienky
80 gmaslo
Plnka
500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/ nátierkové maslo
200 gkyslá smotana
2 kusyvajce
2 polievkové lyžicehladká múka
80 gpráškový cukor
1 balíklentilky
2 polievkové lyžicesalko
Poleva
100 gbiela čokoláda
salko
lentilky
- V mixéri rozmixujeme sušienky. Pridáme k nim maslo izbovej teploty a spolu premixujeme. Tuto zmes vysypeme do formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok). Sušienkovú zmes rovnomerne popritláčame lyžicou po okrajoch aj na dno formy. Dáme ho predpiecť do rúry na 180 stupňov cca 10 minút.
- Krém pripravíme vyšľahaním tvarohu, cream cheese a smotany. Prišľaháme vajíčka. Pridáme cukor, múku, salko a na menšie kúsky rozmixované lentilky. Všetko spolu premiešame.
- Pripravenú zmes nalejeme na sušienkový základ. Vložíme do rúry vyhriatej na 155 stupňov a pečieme približne 50 minút. Kraje by mali byť upečené do zlatista, v strede sa môže dať surový. V chladničke stuhne. Po dopečení ho necháme ešte aspoň pol hodinu vychladnúť v pootvorenej rúre.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Lentilkový cheesecake se salkem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Smarties cheesecake z mlekiem skondensowanym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Smarties-Cheesecake - Käsekuchen mit Kondensmilch an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sűrített tejes sajttorta színes csokidrazséval.
KOMENTÁRE K RECEPTU