Lentilkový cheesecake so salkom

Recept Lentilkový cheesecake so salkom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Opäť tu máme cheesecake. Tentokrát s lentilkami a salkom, ktorý je vďaka nemu dosť sladký. Určite nim ulahodíte milovníkom sladkého a vďaka farebným lentilkám sa mu potešia aj deti.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienkový základ

150 gsušienky
80 gmaslo

Plnka

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/ nátierkové maslo
200 gkyslá smotana
2 kusyvajce
2 polievkové lyžicehladká múka
80 gpráškový cukor
1 balíklentilky
2 polievkové lyžicesalko

Poleva

100 gbiela čokoláda
salko
lentilky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mixéri rozmixujeme sušienky. Pridáme k nim maslo izbovej teploty a spolu premixujeme. Tuto zmes vysypeme do formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok). Sušienkovú zmes rovnomerne popritláčame lyžicou po okrajoch aj na dno formy. Dáme ho predpiecť do rúry na 180 stupňov cca 10 minút.
  2. Krém pripravíme vyšľahaním tvarohu, cream cheese a smotany. Prišľaháme vajíčka. Pridáme cukor, múku, salko a na menšie kúsky rozmixované lentilky. Všetko spolu premiešame.
  3. Pripravenú zmes nalejeme na sušienkový základ. Vložíme do rúry vyhriatej na 155 stupňov a pečieme približne 50 minút. Kraje by mali byť upečené do zlatista, v strede sa môže dať surový. V chladničke stuhne. Po dopečení ho necháme ešte aspoň pol hodinu vychladnúť v pootvorenej rúre.
  4. Na polevu roztopíme bielu čokoládu do ktorej primiešame salko. Salka nedávame veľa, aby poleva nebola príliš riedka. Mne pri krájaní trochu tiekla po okrajoch. Na vrch poukladáme lentilky a odložíme na noc do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť