Len 3 suroviny vám postačia na prípravu dokonalej lístkovej rolády so salkom

Recept Len 3 suroviny vám postačia na prípravu dokonalej lístkovej rolády so salkom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Netradičná roláda z lístkového cesta, ktorá sa roluje až po upečení. Krém z kondenzovaného mlieka (ja som robila krém z obyčajného, nie karamelového salka). Samozrejme dá sa využiť aj to karamelové, roláda bude mať inú farbu. Skúste. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

2 bal.lístkové cesto
200 gmaslo
1 konzervasladené kondenzované mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto som mala už rozvaľkané, použila som dve balenia. Pred pečením nakrájajte pásiky pomocou radielka. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Maslo vyšľaháme do peny, postupne prilievame sladené kondenzované mlieko a mixérom šľaháme dovtedy, kým nemáme hladký krém.
  3. Na stôl roztiahneme potravinársku fóliu, potrieme ju trochou krému, uložíme pásiky lístkového cesta, znova natrieme krém, uložíme druhý rad upečeného cesta a znova natrieme krém. Pomocou fólie zrolujeme a poriadne stlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
  4. Cesto, ktoré sa zvýšilo rozdrvíme v rukách a posypeme povrch rolády. Krájame ostrým nožom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť