NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Len 3 suroviny vám postačia na prípravu dokonalej lístkovej rolády so salkom
Len 3 suroviny vám postačia na prípravu dokonalej lístkovej rolády so salkom
Recept Len 3 suroviny vám postačia na prípravu dokonalej lístkovej rolády so salkom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   6.2.2021

Len 3 suroviny vám postačia na prípravu dokonalej lístkovej rolády so salkom

Netradičná roláda z lístkového cesta, ktorá sa roluje až po upečení. Krém z kondenzovaného mlieka (ja som robila krém z obyčajného, nie karamelového salka). Samozrejme dá sa využiť aj to karamelové, roláda bude mať inú farbu. Skúste. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
2 bal.
lístkové cesto
200 g
maslo
1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto som mala už rozvaľkané, použila som dve balenia. Pred pečením nakrájajte pásiky pomocou radielka. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Maslo vyšľaháme do peny, postupne prilievame sladené kondenzované mlieko a mixérom šľaháme dovtedy, kým nemáme hladký krém.
  3. Na stôl roztiahneme potravinársku fóliu, potrieme ju trochou krému, uložíme pásiky lístkového cesta, znova natrieme krém, uložíme druhý rad upečeného cesta a znova natrieme krém. Pomocou fólie zrolujeme a poriadne stlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
  4. Cesto, ktoré sa zvýšilo rozdrvíme v rukách a posypeme povrch rolády. Krájame ostrým nožom a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár