Legendárna socialistická treska v majonéze

Recept Legendárna socialistická treska v majonéze
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Legendárny recept na tresku v majonéze. Ja som pridala o trochu viac mrkvy ako bolo v originálnom recepte, ale nám doma to vôbec nevadilo. Práve naopak, veľmi sme si pochutnali. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Potrebujeme:

800–1000 gkvalitné filé z tresky
400 mlmajonéza
350 mlocot
3-4 lyžicehorčica
3 ks (stredne veľká)mrkva
2 kscibuľa
5-6 kscelé čierne korenie
5 ksbobkový list
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
3 lvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca si nalejeme 3 litre vody. Pridáme 300 ml octu, bobkový list, celé čierne korenie a necháme variť asi 5 – 7 minút. Nakoniec pridáme rozmrazenú tresku a povaríme asi 15 minút. potom zlejeme tresku a necháme vychladnúť.
  2. Do osolenej vody dáme asi na 5 minút variť mrkvu. Ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu.
  3. Mäso z tresky nadrobno nakrájame, pričom sa sústredíme na štruktúru mäsa, aby bolo cítiť chudé mäso a vlásočnice, ako v pravej treske. Pridáme nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu, majonézu, horčicu, ocot, osolíme a okoreníme podľa chuti. zamiešanú tresku necháme v chladničke odležať 4 -5 hodín.
  4. Keďže domáca treska neobsahuje konzervanty, treba ju spotrebovať najneskôr do 24 hodín.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť