Laskonky s karamelovým krémom

Recept Laskonky s karamelovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Laskonky sú asi obľúbené u každého doma. Na začiatku som sa ich bála vyskúšať, nerada som robila cesto z bielkov, ale po dlhšom čase som sa nakoniec rozhodla, že ich upečiem. Kúpila som si aj formu, aby každá laskonky bola rovnaká. Nerobím so zahriatych bielkov, ja šľahám sneh vo vodnom kúpeli, takto sa mi laskonky stále podaria. Zlepujem ich vynikajúcim krémom - maslo vyšľahám s karamelovým Salkom, je to úplne jednoduché a hlavne rýchle. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

6 ksbielok
330 gkrupicový cukor
100 gpráškový cukor
170 gstrúhaný kokos

Krém:

250 gmaslo
1 plechovkakaramelové Salko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky s krupicovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli do tuhej peny asi 15 minút.
  2. Potom misku s penou odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Strúhaný kokos premiešame s práškovým cukrom a zľahka vmiešame do tuhého snehu.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie položíme šablónu na laskony hladkou stranou navrch. Každý oválik naplníme snehovou hmotou, stierkou uhladíme a zotrieme prebytočné cesto. Šablónu zľahka nadvihujeme z jednej strany, aby laskonky postupne odpadávali. Rúru predhrejeme na 120 stupňov, vložíme plech a zapekáme 15 minút, kým laskonky nabehnú.
  4. Potom teplotu stiahneme na 80 stupňov a necháme dosušiť pri pootvorených dvierkach. Sušíme asi 15 minút.
  5. Upečené laskonky by mali ísť ľahko odlúpnuť nožom, ak nie, tak ešte dosušíme.
  6. Vychladnuté laskonky zlepujeme karamelovým krémom a pofŕkame čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť