NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Laskonky s karamelovým krémom
Laskonky s karamelovým krémom
Recept Laskonky s karamelovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   7.10.2020

Laskonky s karamelovým krémom

Laskonky sú asi obľúbené u každého doma. Na začiatku som sa ich bála vyskúšať, nerada som robila cesto z bielkov, ale po dlhšom čase som sa nakoniec rozhodla, že ich upečiem. Kúpila som si aj formu, aby každá laskonky bola rovnaká. Nerobím so zahriatych bielkov, ja šľahám sneh vo vodnom kúpeli, takto sa mi laskonky stále podaria. Zlepujem ich vynikajúcim krémom - maslo vyšľahám s karamelovým Salkom, je to úplne jednoduché a hlavne rýchle. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

6 ks
bielok
330 g
krupicový cukor
100 g
práškový cukor
170 g
strúhaný kokos

Krém:

250 g
maslo
1 plechovka
karamelové Salko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky s krupicovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli do tuhej peny asi 15 minút.
  2. Potom misku s penou odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Strúhaný kokos premiešame s práškovým cukrom a zľahka vmiešame do tuhého snehu.
  3. Na plech vyložený papierom na pečenie položíme šablónu na laskony hladkou stranou navrch. Každý oválik naplníme snehovou hmotou, stierkou uhladíme a zotrieme prebytočné cesto. Šablónu zľahka nadvihujeme z jednej strany, aby laskonky postupne odpadávali. Rúru predhrejeme na 120 stupňov, vložíme plech a zapekáme 15 minút, kým laskonky nabehnú.
  4. Potom teplotu stiahneme na 80 stupňov a necháme dosušiť pri pootvorených dvierkach. Sušíme asi 15 minút.
  5. Upečené laskonky by mali ísť ľahko odlúpnuť nožom, ak nie, tak ešte dosušíme.
  6. Vychladnuté laskonky zlepujeme karamelovým krémom a pofŕkame čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár