NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Laskonky - orechové s nutelovou náplňou
Laskonky - orechové s nutelovou náplňou
Recept Laskonky - orechové s nutelovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas adkas    ·   5.10.2020

Laskonky - orechové s nutelovou náplňou

Už pred nejakým časom som dostala od mojej milej sestričky formu na laskonky. Stále som akosi odkladala jej vyskúšanie. Až teraz prišiel čas, kedy som sa pustila do prípravy. Robila som ho podľa odskúšaného receptu, ktorý mi dala sestra s formou. Keď už laskonky, tak zaručene najlepšie. Autor: Adkas

Suroviny

Cesto:

4 ks
bielok
300 g
jemný kryštálový cukor
štipka
soľ
90 g
mleté orechy
2 lyžice
polohrubá múka

Krém:

150 g
maslo
80 g
práškový cukor
100 g
Nutella
1 lyžičku
mletá káva
1 ks
žĺtok
50 g
mleté orechy
2 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si dáme variť vodu do hrnca, na ktorom budeme šľahať bielkovú penu. Bielky šľaháme so štipkou soli. Keď sú bielky trochu napenené, pridáme kryštálový cukor a šľaháme, kým sa cukor s bielkami nespoja.
  2. Potom misku preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme cca 10 minút. Potom odstavíme z ohňa a pridáme múku zmiešanú s orieškami (miešame už len vareškou). Plech na pečenie jemne potrieme olejom, položíme papier na pečenie a pomocou šablóny nanesieme cesto. Rúru predhrejte na 125 stupňov, vložíme laskonky a pečieme cca 45 minút. Skontrolujeme, či sú dobre vysušené, ak nie, necháme ich v rúre dlhšie (ešte cca 10-15 minút).
  3. Po vybratí z rúry necháme laskonky na plechu stáť cca 2-3 minúty a potom ich pozbierame. Výborne sa oddeľujú od papiera. Uložíme na tácku a po úplnom vychladnutí ich môžeme naplniť.
  4. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtok a ešte krátko šľaháme. Potom pridáme nutellu, kávu a mleté oriešky. Nakoniec krém ochutíme rumom a preložíme do cukrárskeho vrecka, ktorým nanášame krém na laskonky. Druhou laskonkou prikryjeme a máme hotovo.
  5. Z dávky vyjde cca 25 laskonek (ale záleží na veľkosti jednej laskonky, ja mám stredne veľké).

Zdroj: Adkas

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár