NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Langoše zo zemiakového cesta
Langoše zo zemiakového cesta
Recept Langoše zo zemiakového cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   4.4.2021

Langoše zo zemiakového cesta

Langoše boli na povrchu nádherne chrumkavé a vo vnútri dokonalo vláčne. Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
200 g
uvarené zemiaky
150 ml
vlažná voda
30 g
droždie
150 ml
mlieko
1 lyžica
kryštálový cukor
1 lyžička
soľ

Na dokončenie:

na vyprážanie
olej
podľa chuti
kečup
podľa chuti
syr
podľa chuti
cesnak
podľa chuti
tatárska omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, cukor a trochu múky a necháme vzísť kvások.
  2. Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme múku, kvások, soľ, vodu a vymiešame hladké cesto. Ľahko ho poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 12 kúskov, z každého kúsku vyvaľkáme placku a necháme ešte 10 minút kysnúť. Smažíme v rozpálenom oleji.
  4. Podávame podľa chuti - s cesnakom, kečupom, syrom alebo tatarku. Možno i na sladko - lekvár, marmeláda, tvaroh, šľahačka.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár