Langoše zo zemiakového cesta

Recept Langoše zo zemiakového cesta

Pridal: Lacusin, 4.4.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Langoše, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Langoše boli na povrchu nádherne chrumkavé a vo vnútri dokonalo vláčne. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 4.4.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Langoše, Chuťovky

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
200 guvarené zemiaky
150 mlvlažná voda
30 gdroždie
150 mlmlieko
1 lyžicakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ

Na dokončenie:

na vyprážanieolej
podľa chutikečup
podľa chutisyr
podľa chuticesnak
podľa chutitatárska omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, cukor a trochu múky a necháme vzísť kvások.
  2. Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme múku, kvások, soľ, vodu a vymiešame hladké cesto. Ľahko ho poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 12 kúskov, z každého kúsku vyvaľkáme placku a necháme ešte 10 minút kysnúť. Smažíme v rozpálenom oleji.
  4. Podávame podľa chuti - s cesnakom, kečupom, syrom alebo tatarku. Možno i na sladko - lekvár, marmeláda, tvaroh, šľahačka.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť