NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Langoše z jogurtového cesta
Langoše z jogurtového cesta
Recept Langoše z jogurtového cesta
NajLucka NajLucka    ·   19.1.2021

Langoše z jogurtového cesta

Niet nad vyprážané langoše. Tatárska omáčka, kečup, cesnak, strúhaný syr a super jedlo je na svete. Cesto sa pripravuje z jogurtu, je vláčne a nadýchané. Mňam!

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 kg
hladká múka
1/2 l
mlieko
5 dkg
droždie
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžičky
soľ
300 g
biely jogurt
na vyprážanie
olej

Na ozdobenie:

cesnak
tatárska omáčka
kečup
strúhaný syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do veľkej misy nasypeme múku, prášok do pečiva, soľ a premiešame.
  2. V druhej nádobe rozmiešame teplé mlieko s jogurtom a rozdrobeným droždím. Mlieko s jogurtom a droždím - kvások vylejeme do misy s múkou a vypracujeme cesto, ktoré je trochu tuhšie. Vypracované cesto bez nakysnutia premiestnime do veľkého mikroténového sáčku, ktorý predtým vo vnútri vymastíme olejom (aby sa cesto nelepilo). Cesto môžeme ešte v sáčku prepracovať. Uzavretý sáčok s cestom dáme do chladničky asi na dve hodiny vykysnúť.
  3. Nakysnuté cesto vyklopíme na naolejovanú pracovnú dosku a rozdelíme na približne 20 rovnako veľkých kúskov, ktoré necháme chvíľu nakysnúť. Na panvici rozohrejeme olej. Kúsky vykysnutého cesta rozťahujeme naolejovanými rukami do tvaru langoša.
  4. Langoše vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán. Hotové langoše potierame s cesnakovou zmesou (cesnak rozotretý so soľou a olejom), posypeme nastrúhaným syrom, kečupom a tatarkou podľa chuti.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár