Langoše z jogurtového cesta
Niet nad vyprážané langoše. Tatárska omáčka, kečup, cesnak, strúhaný syr a super jedlo je na svete. Cesto sa pripravuje z jogurtu, je vláčne a nadýchané. Mňam!
Pridal: NajLucka, 19.1.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky, Čásť dňa, Langoše
SUROVINY
Budeme potrebovať:
1 kghladká múka
1/2 lmlieko
5 dkgdroždie
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžičkysoľ
300 gbiely jogurt
na vyprážanieolej
Na ozdobenie:
cesnak
tatárska omáčka
kečup
strúhaný syr
- Do veľkej misy nasypeme múku, prášok do pečiva, soľ a premiešame.
- V druhej nádobe rozmiešame teplé mlieko s jogurtom a rozdrobeným droždím. Mlieko s jogurtom a droždím - kvások vylejeme do misy s múkou a vypracujeme cesto, ktoré je trochu tuhšie. Vypracované cesto bez nakysnutia premiestnime do veľkého mikroténového sáčku, ktorý predtým vo vnútri vymastíme olejom (aby sa cesto nelepilo). Cesto môžeme ešte v sáčku prepracovať. Uzavretý sáčok s cestom dáme do chladničky asi na dve hodiny vykysnúť.
- Nakysnuté cesto vyklopíme na naolejovanú pracovnú dosku a rozdelíme na približne 20 rovnako veľkých kúskov, ktoré necháme chvíľu nakysnúť. Na panvici rozohrejeme olej. Kúsky vykysnutého cesta rozťahujeme naolejovanými rukami do tvaru langoša.
- Langoše vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán. Hotové langoše potierame s cesnakovou zmesou (cesnak rozotretý so soľou a olejom), posypeme nastrúhaným syrom, kečupom a tatarkou podľa chuti.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Langoše z jogurtového těsta.
KOMENTÁRE K RECEPTU