Langoše bez vajíčka. Cesto mäkké ako pavučinka a v chladničke vydrží aj celý týždeň.

Recept Langoše bez vajíčka. Cesto mäkké ako pavučinka a v chladničke vydrží aj celý týždeň.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prvýkrát som skúsila toto cesto, ktoré kysne v mikroténovom sáčku v chladničke. Cesto vydrží v chladničke až jeden týždeň, takže piecť langoše z rovnakého cesta môžete v pondelok a dokonca aj v sobotu. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 mlmlieko
250 gkyslá smotana
1 kghladká múka
30 gčerstvé droždie
2 lyžičkysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mlieku rozmiešame droždie, pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme cesto.
  2. Hotové vypracované cesto preložíme do mikroténového sáčku a uzavrieme. Odložíme do chladničky a tam necháme do druhého dňa kysnúť. Použite trochu väčší sáčok, aby sa nestalo, že cesto vykysne tak, že sáčok povolí a rozbije.
  3. Na druhý deň z cesta odoberáme menšie kúsky a vytvarujeme langoš, ktorý smažíme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť