NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Langoše bez vajíčka. Cesto mäkké ako pavučinka a v chladničke vydrží aj celý týždeň.
Langoše bez vajíčka. Cesto mäkké ako pavučinka a v chladničke vydrží aj celý týždeň.
Recept Langoše bez vajíčka. Cesto mäkké ako pavučinka a v chladničke vydrží aj celý týždeň.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   30.3.2021

Langoše bez vajíčka. Cesto mäkké ako pavučinka a v chladničke vydrží aj celý týždeň.

Prvýkrát som skúsila toto cesto, ktoré kysne v mikroténovom sáčku v chladničke. Cesto vydrží v chladničke až jeden týždeň, takže piecť langoše z rovnakého cesta môžete v pondelok a dokonca aj v sobotu. Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
500 ml
mlieko
250 g
kyslá smotana
1 kg
hladká múka
30 g
čerstvé droždie
2 lyžičky
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mlieku rozmiešame droždie, pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme cesto.
  2. Hotové vypracované cesto preložíme do mikroténového sáčku a uzavrieme. Odložíme do chladničky a tam necháme do druhého dňa kysnúť. Použite trochu väčší sáčok, aby sa nestalo, že cesto vykysne tak, že sáčok povolí a rozbije.
  3. Na druhý deň z cesta odoberáme menšie kúsky a vytvarujeme langoš, ktorý smažíme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár