Lahodný veľkonočný baránok

Recept Lahodný veľkonočný baránok
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nestihla som pridať recept na Veľkú noc, tak ho pridávam teraz a nezabudnite si uložiť tento recept, pretože je naozaj senzačný. Ja som na tento recept natrafila iba náhodou, bol uvedený v jednom časopise, tak som si ho prepísala do môjho zošita a tento rok vyskúšala. Mal veľký úspech a vydaril sa hneď na prvýkrát. Ostatné recepty, ktoré som mala na veľkonočných baránkov, boli také obyčajné, ale tento ešte aj s čokoládovou polevou je naozaj top. Autor: LuckaZubata

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 gpolohrubá múka
120 gkrupicový cukor
4 ksvajce
4 lyžiceolej
4 lyžicevoda
100 gnasekané orechy
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
50 ghrozienka naložené v rume
čokoláda
kandizované ovocie
sušené ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny a po lyžiciach pridávame olej a vodu. Vmiešame múku s práškom do pečiva, orechy, hrozienka, ovocie a sneh z bielkov.
  2. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 45 minút.
  3. Po vytiahnutí z rúry a vyklopení z formy necháme vychladnúť.
  4. Nakoniec polejeme roztopenou čokoládou a dozdobíme napríklad orechmi a sušeným ovocím.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť