Lahodné tvarohové rezy s jahodami

Recept Lahodné tvarohové rezy s jahodami

Pridal: Triniti, 30.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lahodné tvarohové rezy s jahodami zaliatymi v želatíne. Najosviežujúcejšie rezy, ktoré som kedy robila. Teraz v tomto teple to je nebíčko v papuľke. Doslova sa zjedol asi za 15 minút. Cesto je jemné ako pavučinka, krém je z tvarohu a smotany na šľahanie a je jemne osladený práškovým cukrom, na vrchu jahody a jahodové želé. Super kombinácia na teplé letné dni. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 30.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
200 gpolohrubá múka
200 gkryštálový cukor
na špičku nožaprášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicavoda
štipkasoľ

Ďalej budeme potrebovať:

150 mlvlažné mlieko
2 lyžičkykryštálový cukor
1 lyžicarum

Krém:

500 gtvaroh
100 gpráškový cukor
500 mlsmotana na šľahanie

A ešte:

100 g (nadrobno nakrájané) jahody
400 g (na plátky nakrájané)jahody
1 bal.červené želé
250 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu, postupne zašľaháme cukor (2 lyžice). V druhej miske vyšľaháme zvyšný cukor so žĺtkami do peny, pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver primiešame vareškou vyšľahaný sneh z bielkov a cesto nalejeme na plech o rozmere 25 x 35 cm (dno sme vyložili papierom na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  2. Smotanu vyšľaháme s cukrom do peny a vareškou primiešame tvaroh. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme na drobno nakrájané jahody a premiešame.
  3. 150 ml mlieka ohrejeme, pridáme cukor a rum a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Keď máme cukor rozpustený, polejeme vychladnuté cesto. Nanesieme tvarohový krém s jahodami, pekne uhladíme, navrstvíme tvarohový krém bez jahôd a pekne uhladíme.
  4. Vo vode pripravíme červené želé. Na vrch poukladáme na plátky nakrájané jahody a zalejeme ich pripravenou želatínou. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť