NajRecept.sk Dezerty Múčniky Lahodné tvarohové rezy s jahodami
Lahodné tvarohové rezy s jahodami
Recept Lahodné tvarohové rezy s jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   30.3.2021

Lahodné tvarohové rezy s jahodami

Lahodné tvarohové rezy s jahodami zaliatymi v želatíne. Najosviežujúcejšie rezy, ktoré som kedy robila. Teraz v tomto teple to je nebíčko v papuľke. Doslova sa zjedol asi za 15 minút. Cesto je jemné ako pavučinka, krém je z tvarohu a smotany na šľahanie a je jemne osladený práškovým cukrom, na vrchu jahody a jahodové želé. Super kombinácia na teplé letné dni. Autor: Triniti

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
200 g
polohrubá múka
200 g
kryštálový cukor
na špičku noža
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
voda
štipka
soľ

Ďalej budeme potrebovať:

150 ml
vlažné mlieko
2 lyžičky
kryštálový cukor
1 lyžica
rum

Krém:

500 g
tvaroh
100 g
práškový cukor
500 ml
smotana na šľahanie

A ešte:

100 g (nadrobno nakrájané)
jahody
400 g (na plátky nakrájané)
jahody
1 bal.
červené želé
250 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu, postupne zašľaháme cukor (2 lyžice). V druhej miske vyšľaháme zvyšný cukor so žĺtkami do peny, pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver primiešame vareškou vyšľahaný sneh z bielkov a cesto nalejeme na plech o rozmere 25 x 35 cm (dno sme vyložili papierom na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  2. Smotanu vyšľaháme s cukrom do peny a vareškou primiešame tvaroh. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme na drobno nakrájané jahody a premiešame.
  3. 150 ml mlieka ohrejeme, pridáme cukor a rum a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Keď máme cukor rozpustený, polejeme vychladnuté cesto. Nanesieme tvarohový krém s jahodami, pekne uhladíme, navrstvíme tvarohový krém bez jahôd a pekne uhladíme.
  4. Vo vode pripravíme červené želé. Na vrch poukladáme na plátky nakrájané jahody a zalejeme ich pripravenou želatínou. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár