Lahodné srdiečka s čoko polevou a čoko krémom

Recept Lahodné srdiečka s čoko polevou a čoko krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lahodné srdiečka s čoko polevou a čoko krémom. Vynikajúce, krehké sušienky, ktoré sa na jazyku rozplývajú. Skúška pečenia na vianoce vyšla perfektne, takže tieto srdiečka budú prvé, ktoré budem piecť v decembri. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
200 gmaslo
200 gpráškový cukor
2 ksvajce
1 lyžicakyslá smotana

Plnka:

4 ksžĺtok
100 ghorká čokoláda
50 gpráškový cukor
125 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžičkarum

Čoko glazúra:

100 ghorká čokoláda
1 lyžicaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku minimálne dvakrát preosejeme cez jemné sitko spolu s práškom do pečiva.
  2. V druhej miske pomocou kuchynského mixéra rozšľaháme maslo spolu s cukrom, pridáme vajíčka, kyslú smotanu a postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
  3. Spracované cesto odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát, z ktorého pomocou formičky vykrojíme rôzne tvary. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 5-7 minút.
  4. Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Postupne pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, rum alebo rumovou esenciu. Krátko šľaháme a hmotu odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a pridáme maslo izbovej teploty. Vyšľaháme do jednotnej hmoty a môžeme lepiť.
  5. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a premiešame. Polovicu namočíme do čokolády a necháme na mriežke vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť