NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Lahodné srdiečka s čoko polevou a čoko krémom
Lahodné srdiečka s čoko polevou a čoko krémom
Recept Lahodné srdiečka s čoko polevou a čoko krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   30.9.2020

Lahodné srdiečka s čoko polevou a čoko krémom

Lahodné srdiečka s čoko polevou a čoko krémom. Vynikajúce, krehké sušienky, ktoré sa na jazyku rozplývajú. Skúška pečenia na vianoce vyšla perfektne, takže tieto srdiečka budú prvé, ktoré budem piecť v decembri. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potrebovať:

500 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
200 g
maslo
200 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 lyžica
kyslá smotana

Plnka:

4 ks
žĺtok
100 g
horká čokoláda
50 g
práškový cukor
125 g
maslo
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžička
rum

Čoko glazúra:

100 g
horká čokoláda
1 lyžica
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hladkú múku minimálne dvakrát preosejeme cez jemné sitko spolu s práškom do pečiva.
  2. V druhej miske pomocou kuchynského mixéra rozšľaháme maslo spolu s cukrom, pridáme vajíčka, kyslú smotanu a postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
  3. Spracované cesto odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát, z ktorého pomocou formičky vykrojíme rôzne tvary. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 5-7 minút.
  4. Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Postupne pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, rum alebo rumovou esenciu. Krátko šľaháme a hmotu odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a pridáme maslo izbovej teploty. Vyšľaháme do jednotnej hmoty a môžeme lepiť.
  5. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a premiešame. Polovicu namočíme do čokolády a necháme na mriežke vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár