Lahodné rožky bez kysnutia

Recept Lahodné rožky bez kysnutia

Pridal: NajLucka, 26.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rohlíčky sú vynikajúce, jemné, mäkučké, naozaj super, ešte som také nejedla! Tak šup, skúste ich :) Bez čakania na vykysnutie, ja si tento recept veľmi pochvaľujem. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 26.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

600 ghladká múka
1 balíčekprášok do pečiva
1 lyžičkasoľ
100 mlrastlinný olej
200 mlteplé mlieko
1 kockačerstvé droždie
1 lyžicakryštálový cukor
200 mlkyslá smotana
na plnenienutella
na potretiežĺtok
na potretiemlieko
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: do 200 ml mlieka dáme kryštálový cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások.
  2. Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme olej, soľ, smotanu. Pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Nenecháme kysnúť, hneď s cestom pracujeme.
  3. Rozdelíme na 4 časti.
  4. Každú časť rozvaľkáme na doske na cca pol cm, rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť navrstvíme nutellu, alebo plnku podľa svojej chuti. Ja som uzavrela plnku cestom, preložila som okraje pri náplni, aby nevytiekla. Zrolujeme do tvaru croissantu. Celkom máme 32 croissantov.
  5. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme odstáť 15 minút. Potrieme žĺtkom, ktorý sme rozšľahali s mliekom.
  6. Upečieme pri teplote 180 ° C do zlatista. Naozaj sú vynikajúce, vyskúšajte, budete nadšení! Dobrú chuť!

    Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
    kuchárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť