NajRecept.sk Dezerty Múčniky Lahodné kokosové kocky s vanilkovým krémom
Lahodné kokosové kocky s vanilkovým krémom
Recept Lahodné kokosové kocky s vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Kvietok278 Kvietok278    ·   17.5.2021

Lahodné kokosové kocky s vanilkovým krémom

Lahodné kokosové kocky s vanilkovým pudingom, zdobené jadrom z lieskového orecha obalené v horkej čokoláde. Autor: Kvietok

Suroviny

Cesto:

6 ks
bielok
štipka
soľ
200 g
kryštálový cukor
280 g
kokosová múčka
50 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

6 ks
žĺtok
15 lyžíc
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový puding
5 lyžíc
hladká múka
1 l
mlieko
5 lyžíc
kokosový likér/rum
250 g
maslo
300 ml
smotana na šľahanie

Dekorácie:

30 g
horká čokoláda
1 lyžica
olej
30 ks
lieskový orech
50 g
kokosová múčka

Ďalej budeme potrebovať:

200 ml
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si vyhrejeme rúru na 200 stupňov. Pripravíme si plech na pečenie (34 x 28 cm), ktorý potrieme maslom a vysypeme múkou.
  2. Bielky spolu so soľou mixérom vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne, za stáleho miešania, pridávame cukor. 1/3 vyšľahanej bielkovej hmoty si oddelíme a primiešame k nej múku s práškom do pečiva a kokosom. Následne pridáme zvyšné bielka a spojíme.
  3. Takto pripravenú hmotu vylejeme na vyšší plech a dáme zapiecť. Teplotu v rúre znížime na 180 stupňov a pečieme cca 15 minút. Upečený korpus vyberieme a necháme vychladnúť. Ešte teplý polejeme horúcim mliekom (200 ml).
  4. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Do mlieka si dáme múku a pudingy. Zahrejeme a pridáme vyšľahané žĺtky s cukrom. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nám nevytvorila na povrchu koža.
  5. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme kokosový likér alebo rum a vychladnutú pudingovú zmes. Mixérom vyšľaháme hladkú hmotu.
  6. Môžeme vrstviť. Na upečené cesto, ktoré sme si zaliali mliekom, nasypeme hrsť kokosovej múčky, navrstvíme krém a na krém vyšľahanú šľahačku.
  7. Posypeme kokosom a nakrájame na kocky. Na každú kocku umiestnime lieskový orech, ktorý sme obalili v rozpustenej horkej čokoláde s olejom. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár