Lahodné kokosové kocky s vanilkovým krémom

Recept Lahodné kokosové kocky s vanilkovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lahodné kokosové kocky s vanilkovým pudingom, zdobené jadrom z lieskového orecha obalené v horkej čokoláde. Autor: Kvietok

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksbielok
štipkasoľ
200 gkryštálový cukor
280 gkokosová múčka
50 gpolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

6 ksžĺtok
15 lyžíckryštálový cukor
2 bal.vanilkový puding
5 lyžíchladká múka
1 lmlieko
5 lyžíckokosový likér/rum
250 gmaslo
300 mlsmotana na šľahanie

Dekorácie:

30 ghorká čokoláda
1 lyžicaolej
30 kslieskový orech
50 gkokosová múčka

Ďalej budeme potrebovať:

200 mlmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si vyhrejeme rúru na 200 stupňov. Pripravíme si plech na pečenie (34 x 28 cm), ktorý potrieme maslom a vysypeme múkou.
  2. Bielky spolu so soľou mixérom vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne, za stáleho miešania, pridávame cukor. 1/3 vyšľahanej bielkovej hmoty si oddelíme a primiešame k nej múku s práškom do pečiva a kokosom. Následne pridáme zvyšné bielka a spojíme.
  3. Takto pripravenú hmotu vylejeme na vyšší plech a dáme zapiecť. Teplotu v rúre znížime na 180 stupňov a pečieme cca 15 minút. Upečený korpus vyberieme a necháme vychladnúť. Ešte teplý polejeme horúcim mliekom (200 ml).
  4. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Do mlieka si dáme múku a pudingy. Zahrejeme a pridáme vyšľahané žĺtky s cukrom. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nám nevytvorila na povrchu koža.
  5. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme kokosový likér alebo rum a vychladnutú pudingovú zmes. Mixérom vyšľaháme hladkú hmotu.
  6. Môžeme vrstviť. Na upečené cesto, ktoré sme si zaliali mliekom, nasypeme hrsť kokosovej múčky, navrstvíme krém a na krém vyšľahanú šľahačku.
  7. Posypeme kokosom a nakrájame na kocky. Na každú kocku umiestnime lieskový orech, ktorý sme obalili v rozpustenej horkej čokoláde s olejom. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť