Lahodné jahodové kocky

Recept Lahodné jahodové kocky

Pridal: Jaja79, 18.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto bude prvý koláčik, ktorý upečiem z domácich jahôd - to som si povedala ešte v zime a poviem vám, bola to neskutočná dobrota. Robila som tento koláčik už trikrát a ak ešte nazbieram tohto roku jahody, upečiem ho štvrtýkrát. Skúste, odporúčam. Autor: Jaja79

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 18.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Jahody, Podľa ovocia

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
3 lyžicekryštálový cukor
2 lyžicemlieko
2 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicakakao
50 gtmavá čokoláda
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

600 mlmlieko
7 lyžíckukuričný škrob
200 gkryštálový cukor
250 gmaslo
2 bal.vanilkový cukor

Vrch:

250 mlsmotana na šľahanie
250 gčokoláda

Ďalej budeme potrebovať:

podľa potrebyjahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny, postupne pridáme rozpustenú čokoládu a mlieko. Všetky suché suroviny zmiešame v miske a po lyžiciach sypkú zmes pridávame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec drevenou vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto navrstvíme na veľký plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.
  3. Do mlieka pridáme cukor, škrob a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo s vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
  4. Upečené cesto prekrojíme na polovicu. Na jednu časť cesta navrstvíme polovicu krému, na ktorý poukladáme jahody, navrstvíme zostávajúci krém a položíme druhú časť cesta.
  5. Vrch polejeme čokoládovou polevou - smotanu ohrejeme (pozor! nevaríme) a odstavíme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť