Lahodná čoko-mascarpone torta

Recept Lahodná čoko-mascarpone torta
FOTKA OD VÁS
Recept Lahodná čoko-mascarpone tortaRecept Lahodná čoko-mascarpone tortaRecept Lahodná čoko-mascarpone tortaRecept Lahodná čoko-mascarpone tortaRecept Lahodná čoko-mascarpone torta
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krémová torta, vhodná na rôzne oslavy. Mascarpone plnka je jemná a lahodná. Vo vnútri prekvapenie vo forme rozpustenej orieškovej čokolády. Mňamka!

FOTKA OD VÁS
Recept Lahodná čoko-mascarpone tortaRecept Lahodná čoko-mascarpone tortaRecept Lahodná čoko-mascarpone tortaRecept Lahodná čoko-mascarpone tortaRecept Lahodná čoko-mascarpone torta

SUROVINY

Cesto:

130 gmaslo
300 gpráškový cukor
3 ksvajce
120 mlmlieko
2 lyžicebiely jogurt
50 gkakao
1/2 bal.prášok do pečiva
140 gpolohrubá múka
1 bal.lieskovoorieškový puding

Mascarpone krém:

500 gmascarpone
200 mlsmotana na šľahanie
1 bal.stužovač
50 gpráškový cukor

Čoko-orieškový krém:

200 mlsmotana na šľahanie
80 glieskovooriešková čokoláda
100 ghorká čokoláda

Na ozdobenie:

200 mlsmotana na šľahanie
podľa potrebyNutella

Ešte budeme potrebovať:

cca 100 mlmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto:
    Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a puding spolu zmiešame. Rozdelíme na dve časti. V inej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vajce a dobre premiešame.
    Pridáme prvú polovicu sypkej zmesi a polovicu mlieka, premiešame a potom pridáme druhú polovicu múky a mlieka. Nakoniec pridáme jogurt a všetko dobre premiešame. Takto pripravené cesto vylejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.
  2. Mascarpone krém:
    Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom, vyšľaháme na tuhú šľahačku. Postupne po malých častiach pridávame mascarpone a premiešame, nie príliš dlho. Upečené cesto vyberieme z formy, necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve polovice. Jednu časť cesta uložíme späť od formy, druhú časť cesta odložíme bokom.
  3. Čoko-orieškový krém:
    Smotanu na šľahanie vylejeme do vhodného hrnca, pridáme obe nalámané čokolády a dáme nad paru. Metličkou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a hmota začne trochu tuhnúť. Odstavíme z plameňa a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
  4. Prvú časť cesta, ktorú máme v tortovej forme, pokvapkáme polovicou mlieka, natrieme polovicou mascarpone krému. Na to dáme čokoládový krém a nakoniec dáme aj druhú polovicu mascarpone krému. Priložíme druhou časťou cesta, ktorú pokvapkáme zvyšným mliekom. Dáme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie cez noc. Po vychladnutí odstránime obruč z formy a celú tortu potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme dostatočným množstvom nutelly alebo rozpustenou orieškovú čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť