NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Ľahká jahodová torta
Ľahká jahodová torta
Recept Ľahká jahodová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MARKY8    ·   19.10.2020

Ľahká jahodová torta

Piekla som tortu k narodeninám a musím povedať, že bola fantastická. Každému chutilo a tiež vzhľad každý chválil. Odporúčam vyskúšať. Autor: Marky

95 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

6 ks
vajce
210 g
polohrubá múka
210 g
kryštálový cukor
štipka
soľ

Krém:

2,5 téglika
smotana na šľahanie
400g
tvaroh
2 bal.
vanilkový cukor
0,5 bal.
stužovač šľahačky
podľa chuti
jahoda alebo iné ovocie
podľa chuti
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielky s trochou soli vyšľaháme. Do snehu postupne zašľaháme cukor a potom aj žĺtky. Do cesta jemne vmiešame múku. Pečieme na 160° C cca hodinu.
  2. Na krém si vyšľaháme šľahačku, do ktorej postupne zašľaháme vanilkový cukor a tvaroh. Krém je ľahký a nie je moc sladký, takže môžete pridať práškový cukor podľa chuti.
  3. Korpus prerežeme v polovici tak, aby obe polovice boli rovnako vysoké, potom rovnomerne rozotrieme krém, na ktorý dáme ešte vrstvu čerstvých jahôd (alebo aj iné ovocie). Keď máme tortu zlepenú, natrieme ju celú krémom tak, aby nebol vidieť korpus. Boky torty môžeme ozdobiť trubičkami alebo tyčinkami. A nakoniec ozdobíme vrch čerstvým ovocím. Pre farebnosť môžeme pridať pár lístkov mäty.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár