Ľahká jahodová torta

Recept Ľahká jahodová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Piekla som tortu k narodeninám a musím povedať, že bola fantastická. Každému chutilo a tiež vzhľad každý chválil. Odporúčam vyskúšať. Autor: Marky

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

6 ksvajce
210 gpolohrubá múka
210 gkryštálový cukor
štipkasoľ

Krém:

2,5 téglikasmotana na šľahanie
400gtvaroh
2 bal.vanilkový cukor
0,5 bal.stužovač šľahačky
podľa chutijahoda alebo iné ovocie
podľa chutipráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielky s trochou soli vyšľaháme. Do snehu postupne zašľaháme cukor a potom aj žĺtky. Do cesta jemne vmiešame múku. Pečieme na 160° C cca hodinu.
  2. Na krém si vyšľaháme šľahačku, do ktorej postupne zašľaháme vanilkový cukor a tvaroh. Krém je ľahký a nie je moc sladký, takže môžete pridať práškový cukor podľa chuti.
  3. Korpus prerežeme v polovici tak, aby obe polovice boli rovnako vysoké, potom rovnomerne rozotrieme krém, na ktorý dáme ešte vrstvu čerstvých jahôd (alebo aj iné ovocie). Keď máme tortu zlepenú, natrieme ju celú krémom tak, aby nebol vidieť korpus. Boky torty môžeme ozdobiť trubičkami alebo tyčinkami. A nakoniec ozdobíme vrch čerstvým ovocím. Pre farebnosť môžeme pridať pár lístkov mäty.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť