Lahodný ľadovec s banánmi bez pečenia - hit tohto leta

Recept Lahodný ľadovec s banánmi bez pečenia - hit tohto leta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Svieže banánové rezy bez pečenia, ktoré sa hodia presne do teplých letných dní. Určite nestrávite v kuchyni hodinu a výsledný efekt je na nezaplatenie. Už žiadne dezerty z cukrárne nebudete kupovať. Určte vyskúšajte tento nepečený rýchly banánový ľadovec s pudingovým krémom. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Potrebujeme:

250 gveľké piškóty
300 gmaslo
2 bal.(2x40 g)puding bez cukru
700 - 800 mlmlieko
60 gkryštáľový cukor
1 lyžicazemiakový škrob
1 2 lyžicakakao
70 gjahodové želé
2 bal. (2x 70 g)citrónové želé
3 - 4 ksbanán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca nalejeme cca 600 ml mlieka, pridáme cukor a dáme variť. Do zvyšku vmiešame puding, múku a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme puding. Puding prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si jahodové želé podľa návodu, dáme trocha menej vody oproti návodu.
  3. Do misky od mixéra pridáme zmäknuté maslo, počas šľahania po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
  4. Piškóty namočíme v jahodovom želé a poukladáme ich vedľa seba do formy vystlanej papierom na pečenie.
    Potom nanesieme polovicu krému a lyžicou ho rovnomerne rozotrieme. Na krém nanesieme ďalšiu vrstvu piškót, nalejeme jahodovú želatínu, rovnomerne ju rozotrieme a formu vložíme do chladničky stuhnúť.
    Do zvyšného krému preosejeme kakao, špachtľou dôkladne premiešame.
  5. Krém nanesieme na jahodové želé a povrch uhladíme.
    Na krém naukladáme vedľa seba banánové plátky, polejeme citrónovým želé (pripravené podľa návodu, kde dáme trochu menej vody) a dezert vložíme do chladničky na celú noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť