Kysnutý marhuľový koláč posypaný cukrom

Recept Kysnutý marhuľový koláč posypaný cukrom

Pridal: Reny Naty A., 8.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Marhule

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Koláč, ktorý miluje snáď každý. Základom je klasické kysnuté cesto z hladkej alebo polohrubej múky a potom sa fantázii medze nekladú. Na vrch môžete použiť akékoľvek ovocie, napríklad marhule, ako som použila ja, alebo čučoriedky, čerešne, jablká alebo hrušky :) Autor: Reny Naty A.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Reny Naty A., 8.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Marhule

SUROVINY

500 ghladká alebo polohrubá múka
30 -50 gcukor
50 gtuk
1 ksvajce
20 gdroždie
5 gsoľ
asi 1/4 lmlieko
citrónová kôra
vanilka
marhuľa
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto. V troche mlieka rozpustíme lyžičku cukru, pridáme droždie a necháme bokom stáť, aby vzišiel kvások.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrubší plát, preložíme na plech vyložený papierom a poukladáme nakrájané marhule.
  4. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Sledujeme rúru, každá je iná, preto sa riaďte tou svojou.

Môj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť