Kysnutý makový a orechový závin

Pridal: Karambola, 28.9.2020
Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky
Výborné mäkké kysnuté cesto, ktoré je ako čerstvé aj druhý deň. Vyskúšajte si pripraviť tieto makovníky a orechovníky v pohodlí svojho domova. Mňamka!
Pridal: Karambola, 28.9.2020
Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky
SUROVINY
Budeme potrebovať:
500 ghladká múka
250 gmaslo
200 mlmlieko
20 gčerstvé droždie
3 lyžicepráškový cukor
1 ksvajce
1 ksžĺtok
trochusoli
Orechová plnka:
300 gmleté vlašské orechy
5 lyžíckryštálový cukor
5 lyžícrastlinný olej
Maková plnka:
200 gmletý mak
5 lyžíckryštálový cukor
5 lyžícrastlinný olej
- Mletý mak si zmiešame s cukrom. To isté urobíme aj s orechmi. Takto pripravené plnky navrstvíme na rozvaľkané cesta a polejeme ich 5 lyžicami rastlinného oleja. Každé cesto opatrne zrolujeme a stlačíme, aby nám pri pečení nepraskalo. Koniec rolky "zalepíme" rozšľahaným vajíčkom a presunieme rolky na plech na pečenie, ktorý sme si vyložili papierom. Necháme na teplom mieste vyskysnúť 15 minút. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého sme pridali 1 lyžičku mlieka a trochu cukru.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kynutý makový a ořechový závin.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Makowa i orzechowa rolada drożdżowa.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hefeteig-Strudel mit Mohn- und Nussfüllung an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Diós és mákos kalács kelt tésztából.
KOMENTÁRE K RECEPTU