Kysnutý koláč s ringlotami a škoricovou posýpkou

Pridal: rebeka, 8.10.2020
Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Slivky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kysnuté koláče sú v lete veľmi obľúbené. Ovocie dozrieva, slivky, čučoriedky, broskyne, marhule,... Autor: Naďa I. (rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 8.10.2020
Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Slivky
SUROVINY
Na cesto:
300 ghladká múka
150 mlmlieko
1 ksvajce
50 gmaslo
60 gkrupicový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1/2 lyžičkysoľ
20 gčerstvé droždie
Na posýpku:
70 gmaslo
70 gpolohrubá múka
70 gpráškový cukor
2 lyžičkymletá škorica
A ešte:
500 gringlota
- Múku preosejeme do misy, uprostred urobíme jamku, pridáme lyžicu vlažného mlieka a lyžičku cukru. Zakryjeme a necháme vzísť kvások cca 15 minút. Vo zvyšku mlieka rozšľaháme vajcia, pridáme rozpustené vlažné maslo a zvyšok ingrediencií a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme pod utierkou na teplom mieste kysnúť cca hodinu.
- Klasický nízky plech vytrieme tukom a vykysnuté cesto namočenými rukami rozotrieme.
- Nahusto poukladáme vykôstkovaným ovocím a posypeme posýpkou. V rúre na 180 stupňov pečieme cca 20 minút.
- Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín do sypkej zmesi.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kynutý koláč s rynglemi a skořicovou drobenkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU