Kysnutý koláč s ringlotami a škoricovou posýpkou

Recept Kysnutý koláč s ringlotami a škoricovou posýpkou

Pridal: rebeka, 8.10.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Švestky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kysnuté koláče sú v lete veľmi obľúbené. Ovocie dozrieva, slivky, čučoriedky, broskyne, marhule,... Autor: Naďa I. (rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 8.10.2020

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Švestky

SUROVINY

Na cesto:

300 ghladká múka
150 mlmlieko
1 ksvajce
50 gmaslo
60 gkrupicový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1/2 lyžičkysoľ
20 gčerstvé droždie

Na posýpku:

70 gmaslo
70 gpolohrubá múka
70 gpráškový cukor
2 lyžičkymletá škorica

A ešte:

500 gringlota

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku preosejeme do misy, uprostred urobíme jamku, pridáme lyžicu vlažného mlieka a lyžičku cukru. Zakryjeme a necháme vzísť kvások cca 15 minút. Vo zvyšku mlieka rozšľaháme vajcia, pridáme rozpustené vlažné maslo a zvyšok ingrediencií a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme pod utierkou na teplom mieste kysnúť cca hodinu.
  2. Klasický nízky plech vytrieme tukom a vykysnuté cesto namočenými rukami rozotrieme.
  3. Nahusto poukladáme vykôstkovaným ovocím a posypeme posýpkou. V rúre na 180 stupňov pečieme cca 20 minút.
  4. Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín do sypkej zmesi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť