NajRecept.sk Dezerty Múčniky Kysnutý koláč s ringlotami a škoricovou posýpkou
Kysnutý koláč s ringlotami a škoricovou posýpkou
Recept Kysnutý koláč s ringlotami a škoricovou posýpkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   8.10.2020

Kysnutý koláč s ringlotami a škoricovou posýpkou

Kysnuté koláče sú v lete veľmi obľúbené. Ovocie dozrieva, slivky, čučoriedky, broskyne, marhule,... Autor: Naďa I. (rebeka)

Suroviny

Na cesto:

300 g
hladká múka
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
50 g
maslo
60 g
krupicový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
1/2 lyžičky
soľ
20 g
čerstvé droždie

Na posýpku:

70 g
maslo
70 g
polohrubá múka
70 g
práškový cukor
2 lyžičky
mletá škorica

A ešte:

500 g
ringlota
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku preosejeme do misy, uprostred urobíme jamku, pridáme lyžicu vlažného mlieka a lyžičku cukru. Zakryjeme a necháme vzísť kvások cca 15 minút. Vo zvyšku mlieka rozšľaháme vajcia, pridáme rozpustené vlažné maslo a zvyšok ingrediencií a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme pod utierkou na teplom mieste kysnúť cca hodinu.
  2. Klasický nízky plech vytrieme tukom a vykysnuté cesto namočenými rukami rozotrieme.
  3. Nahusto poukladáme vykôstkovaným ovocím a posypeme posýpkou. V rúre na 180 stupňov pečieme cca 20 minút.
  4. Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín do sypkej zmesi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár