NajRecept.sk Dezerty Koláče Kysnutý koláč s makom, marhuľami a tvarohom
Kysnutý koláč s makom, marhuľami a tvarohom
Recept Kysnutý koláč s makom, marhuľami a tvarohom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   8.10.2020

Kysnutý koláč s makom, marhuľami a tvarohom

Piekla som kysnuté koláče s marhuľami a tie sa zjedli asi za pol hodinu po upečení, tak som musela upiecť niečo sladké znova. Tentokrát som stavila na istotu a bol to kysnutý koláč na plechu s tromi druhmi náplne. Ako môžete vidieť na fotkách, vydaril sa na jednotku. Teda aspoň si myslím. Mne sa pohľadovo veľmi páči a chuťovo bol ešte lepší :)))) Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

400 g
polohrubá múka
200 ml
mlieko
20 g
droždie
60 ml
olej
2 lyžice
kryštálový cukor

Tvarohová plnka:

250 g
tvaroh
podľa chuti
cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
žĺtok

Maková plnka:

150 g
mletý mak
100 ml
mlieko
2 lyžice
marhuľový džem
podľa chuti
cukor

Ďalej:

marhuľa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme asi 40 minút vykysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať (ak máte zavarené), ja som mala čerstvé, tak som použila tie.
  3. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá cukru viac. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor, prípadne ešte môžete šupnúť panák rumu alebo nejakého likéru.
  4. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme.
  5. Pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech, trochu vytlačíme okraje. Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule. Plech použijeme väčší, aby nebolo cesto príliš vysoké.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov 30 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár