Kysnutý koláč s makom, marhuľami a tvarohom

Recept Kysnutý koláč s makom, marhuľami a tvarohom

Pridal: Mineralka, 8.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Marhule

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Piekla som kysnuté koláče s marhuľami a tie sa zjedli asi za pol hodinu po upečení, tak som musela upiecť niečo sladké znova. Tentokrát som stavila na istotu a bol to kysnutý koláč na plechu s tromi druhmi náplne. Ako môžete vidieť na fotkách, vydaril sa na jednotku. Teda aspoň si myslím. Mne sa pohľadovo veľmi páči a chuťovo bol ešte lepší :)))) Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 8.10.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Marhule

SUROVINY

Cesto:

400 gpolohrubá múka
200 mlmlieko
20 gdroždie
60 mlolej
2 lyžicekryštálový cukor

Tvarohová plnka:

250 gtvaroh
podľa chuticukor
1 ksvanilkový cukor
1 ksžĺtok

Maková plnka:

150 gmletý mak
100 mlmlieko
2 lyžicemarhuľový džem
podľa chuticukor

Ďalej:

marhuľa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme asi 40 minút vykysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať (ak máte zavarené), ja som mala čerstvé, tak som použila tie.
  3. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá cukru viac. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor, prípadne ešte môžete šupnúť panák rumu alebo nejakého likéru.
  4. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme.
  5. Pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech, trochu vytlačíme okraje. Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule. Plech použijeme väčší, aby nebolo cesto príliš vysoké.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov 30 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť