Kysnutý čučoriedkový koláčik s posýpkou

Recept Kysnutý čučoriedkový koláčik s posýpkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok sa darí čučoriedkam v záhrade, tak sa chystám na tento koláčik, ktorý som robila minulého roka. Na fotke vyzerá, akoby bolo cesto kysnuté, ale nie je. Je krásne nadýchané, má v sebe asi milión bubliniek a je úplne jemnučké. Poriadna dávka ovocia dodá koláču sviežosť a ja ešte milujem, keď sú čučoriedky kyslé. Vtedy to je číslo jedna. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na cesto:

20 gdroždie
60 gkrupicový cukor
300 ghladká múka
150 mlmlieko
1 bal.vanilkový cukor
štipkasoľ
1 ksvajce
50 gHera

Ďalej budeme potrebovať:

300 gčučoriedky

A na posýpku:

50 gpoluhrubá múka
50 gmaslo
50 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
na vymastenie plechumaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z rozdrobeného droždia, lyžičky cukru, 2 lyžíc múky a 3 lyžíc mlieka vymiešame kvások a v teple ho necháme vzísť.
  2. Do misy vsypeme zvyšnú múku a cukor.
    Pridáme vanilkový cukor, soľ, vajce, vzniknutý kvások a rozpustený tuk.
  3. Prilejeme zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
  4. V teple ho necháme vykysnúť, až zdvojnásobí objem, cca 1 hodinu.
  5. Klasický nízky plech vymažeme maslom a cesto za pomocou stierky alebo rúk rozotrieme rovnomerne po plechu. Posypeme hojne čučoriedkami a posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme jednoducho tak, že všetky ingrediencie na ňu určené, spracujeme prstami.
  6. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 15 až 20 mínu.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť