NajRecept.sk Podľa ovocia Rebarbora Kysnuté slimáky s pudingom a rebarborou
Kysnuté slimáky s pudingom a rebarborou
Recept Kysnuté slimáky s pudingom a rebarborou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   21.9.2020

Kysnuté slimáky s pudingom a rebarborou

Používate pri varení alebo pečení rebarboru? Ak nie, určite vyskúšajte, dodá luxusnú chuť!

Suroviny

Cesto:

450 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžica
vanilkový cukor
25 g
čerstvé droždie
3/4 hrnčeka
mlieko
40 g
maslo
štipka
soľ

Puding:

2 bal.
vanilkový puding
3 hrnčeky
mlieko
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
2 lyžice
maslo

Ďalej budeme potrebovať:

4 ks
stonka rebarbory
2 lyžice
cukor
1 ks
vajce
2 lyžice
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rebarboru nakrájame na malé kúsky, ktoré zasypeme kryštálovým cukrom v miske a necháme stáť. Rebarbora pustí šťavu a potom ju osušíme.
  2. V troche teplého mlieka rozpustíme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste zakryté utierkou 40 - 60 minút.
  3. Klasickým spôsobom uvaríme puding (do mlieka pridáme cukor, pudingové prášky a maslo a varíme na miernom ohni) a necháme puding mierne vychladnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme ho teplým pudingom a poukladáme osušenú rebarboru. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na kúsky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 25 minút. Pred pečením povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka.

Zdroj: Z cukrem pudrem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár