Kysnuté slimáky s pudingom a rebarborou

Recept Kysnuté slimáky s pudingom a rebarborou

Pridal: NajLucka, 21.9.2020

Kategorie: Chuťovky, Pečivo, Podľa ovocia, Rebarbora

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Používate pri varení alebo pečení rebarboru? Ak nie, určite vyskúšajte, dodá luxusnú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 21.9.2020

Kategorie: Chuťovky, Pečivo, Podľa ovocia, Rebarbora

SUROVINY

Cesto:

450 gpolohrubá múka
1 ksvajce
4 lyžicekryštálový cukor
1 lyžicavanilkový cukor
25 gčerstvé droždie
3/4 hrnčekamlieko
40 gmaslo
štipkasoľ

Puding:

2 bal.vanilkový puding
3 hrnčekymlieko
1/2 hrnčekakryštálový cukor
2 lyžicemaslo

Ďalej budeme potrebovať:

4 ksstonka rebarbory
2 lyžicecukor
1 ksvajce
2 lyžicemlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rebarboru nakrájame na malé kúsky, ktoré zasypeme kryštálovým cukrom v miske a necháme stáť. Rebarbora pustí šťavu a potom ju osušíme.
  2. V troche teplého mlieka rozpustíme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste zakryté utierkou 40 - 60 minút.
  3. Klasickým spôsobom uvaríme puding (do mlieka pridáme cukor, pudingové prášky a maslo a varíme na miernom ohni) a necháme puding mierne vychladnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme ho teplým pudingom a poukladáme osušenú rebarboru. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na kúsky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 25 minút. Pred pečením povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka.

Zdroj: Z cukrem pudrem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť