Kysnuté slimáky s pudingom a rebarborou

Pridal: NajLucka, 21.9.2020
Kategorie: Chuťovky, Pečivo, Podľa ovocia, Rebarbora
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Používate pri varení alebo pečení rebarboru? Ak nie, určite vyskúšajte, dodá luxusnú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 21.9.2020
Kategorie: Chuťovky, Pečivo, Podľa ovocia, Rebarbora
SUROVINY
Cesto:
450 gpolohrubá múka
1 ksvajce
4 lyžicekryštálový cukor
1 lyžicavanilkový cukor
25 gčerstvé droždie
3/4 hrnčekamlieko
40 gmaslo
štipkasoľ
Puding:
2 bal.vanilkový puding
3 hrnčekymlieko
1/2 hrnčekakryštálový cukor
2 lyžicemaslo
Ďalej budeme potrebovať:
4 ksstonka rebarbory
2 lyžicecukor
1 ksvajce
2 lyžicemlieko
- Rebarboru nakrájame na malé kúsky, ktoré zasypeme kryštálovým cukrom v miske a necháme stáť. Rebarbora pustí šťavu a potom ju osušíme.
- V troche teplého mlieka rozpustíme lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste zakryté utierkou 40 - 60 minút.
- Klasickým spôsobom uvaríme puding (do mlieka pridáme cukor, pudingové prášky a maslo a varíme na miernom ohni) a necháme puding mierne vychladnúť.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme ho teplým pudingom a poukladáme osušenú rebarboru. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na kúsky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 25 minút. Pred pečením povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka.
Zdroj: Z cukrem pudrem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kynuté šneky s pudinkem a rebarborou.
KOMENTÁRE K RECEPTU