Kysnuté makové pletenky

Recept Kysnuté makové pletenky
FOTKA OD VÁS
Recept Kysnuté makové pletenky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niečo nové na raňajky alebo desiatu. Veľmi nám chutilo. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Recept Kysnuté makové pletenky

SUROVINY

Cesto:

450 ghladká múka
20 gdroždie
1,5 dlmlieko
1 dljogurt
2 lyžicecukor
50 gmaslo
1 ksvajce
citrónová kôra
soľ

Náplň:

150 gmak
1 lyžičkacitrónová kôra
5 lyžíccukor
1 lyžičkaškorica
podľa potrebymlieko

Na potretie:

1 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto som si dala zamiešať a vykysnúť do pekárne. Ak pekáreň nemáte: najskôr pripravte kvások. Do teplého mlieka dáme cukor, droždie a lyžicu múky a necháme odpočinúť. Potom kvások zmiešame s ostatnými ingredienciami do hladkého cesta, posypeme múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
  2. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 12 dielov.
  3. Z každého dielu vyvaľkáme ovál, ktorý potrieme makovou náplňou, zrolujeme ako roládu a po krajoch prekrojíme, ako vidíte na obrázku.
  4. Stočíme do tvaru podkovy a konce spojíme dohromady.
  5. Potrieme vajíčkom a necháme na plechu ešte štvrť hodiny kysnúť.
  6. Pečieme pri 200 C dozlatista.
  7. Na makovú náplň: mak vysypeme do hrnca, ochutíme, zalejeme mliekom a varíme do zhustnutia.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť