Kysnuté lekvárové knedle s vanilkovou omáčkou

Recept Kysnuté lekvárové knedle s vanilkovou omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kysnuté lekvárové knedle s vanilkovou omáčkou. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Knedle:

500 ghrubá múka
20 gdroždie
270 mlvlažné mlieko
1 ksvajce
1 lyžicakryštálový cukor
2 štipkysoľ
1 kelímokslivkový lekvár
1 lyžičkaškorica

Omáčka:

750 mlmlieko
1 ksvanilkový puding
1 ksžĺtok
3 lyžicecukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trochu múky. Zamiešame a necháme 10 minút odpočinúť. Pridáme zvyšok múky, vajce a soľ a vypracujeme hladké cesto. Poprášime ho múkou a necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Cesto rozdelíme na 8 dielov, na každý dáme trochu lekváru zmiešaného so škoricou a vytvoríme knedľu. Necháme ich ešte 10 minút kysnúť, potom uvaríme na pare (10 minút)
  3. Omáčka: Do hrnca vlejeme 600 ml mlieka a ohrejeme ho takmer k varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok, žĺtok a cukor a vlejeme k horúcemu mlieku. Miešame do zhustnutia.
  4. Na tanier nalejeme omáčku, položíme knedľu a podávame.

Zdroj: mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť