Kysnuté kolieska bez štipky cukru v ceste

Recept Kysnuté kolieska bez štipky cukru v ceste
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tu musím povedať, že som najprv mala strach z toho kysnutého cesta na vianočné pečivo. Ešte nikdy som totiž nepiekla vianočné cukrovinky z droždia. Ale cesto ma milo prekvapilo, robilo sa s ním veľmi dobre. Cukrovinky sa podarili a musím povedať, že sú veľmi dobré. Doma všetkým veľmi chutia. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

280 ghladká múka
280 gmaslo
1 kockadroždie
2 lyžicesmotana na šľahanie
na obaleniepráškový cukor
na obalenievanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo izbovej teploty dáme do misky, pokropíme šľahačkou, pridáme múku a na vrch rozdrobíme droždie.
  2. Mixérom s hákom vypracujeme cesto, ktoré vyklopíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm.
  3. Vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
  4. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom, do ktorého sme pridali vanilkový cukor.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť