Kysnuté koláčiky s tvarohom a ríbezľami
Moje obľúbené. Na raňajky, na desiatu, na večeru, po dobrom obede, kedykoľvek a kdekoľvek.
Pridal: Lacusin, 9.10.2020
Kategorie: Múčniky, Dezerty, Ríbezle, Podľa ovocia
SUROVINY
Cesto:
250 mlmlieko
štipkasoľ
2 ksžĺtok
100 ghera
500 ghladká múka
100 gcukor
1/2 kockydroždie
1 lyžicarum
Tvarohová plnka:
250 gtvaroh
1/2 bal.vanilkový puding
podľa chuticukor
na zriedeniemlieko
Mrvenička:
100 gkrupicový cukor
100 ghrubá múka
100 gmaslo
Suroviny na dokončenie:
ríbezle alebo iné ovocie
na potretievajíčko
- Najprv si urobíme kvások: do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobené droždie, rum a lyžicu múky. Necháme štvrť hodiny odpočinúť.
- Do múky vmiešame soľ, kvások, heru izbovej teploty a žĺtky a spracujeme na hladké cesto.
- Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 1,5 hodiny vykysnúť.
- Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Hustotu upravíme mliekom tak, aby šiel tvaroh vytlačiť zo sáčku so zdobiacou špičkou.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 0,5 cm placku, vykrojíme pohárikom kolieska, ktoré uprostred trochu sploštíme. Na každé koliesko vytlačíme koliesko tvarohu a doprostred dáme ríbezle.
- Posýpku vytvoríme trením všetkých surovín medzi prstami. Koláčiky posypeme posýpkou, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kynuté koláčky s tvarohem a rybízem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Drożdżowe bułeczki z twarogiem i porzeczkami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hefeteigkolatschen mit Quark und Johannisbeeren an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kelt édes fészek túróval és ribizlivel.
KOMENTÁRE K RECEPTU