NajRecept.sk Dezerty Múčniky Kysnuté koláčiky s tvarohom a ríbezľami
Kysnuté koláčiky s tvarohom a ríbezľami
Recept Kysnuté koláčiky s tvarohom a ríbezľami
Lacusin Lacusin    ·   9.10.2020

Kysnuté koláčiky s tvarohom a ríbezľami

Moje obľúbené. Na raňajky, na desiatu, na večeru, po dobrom obede, kedykoľvek a kdekoľvek.

Suroviny

Cesto:

250 ml
mlieko
štipka
soľ
2 ks
žĺtok
100 g
hera
500 g
hladká múka
100 g
cukor
1/2 kocky
droždie
1 lyžica
rum

Tvarohová plnka:

250 g
tvaroh
1/2 bal.
vanilkový puding
podľa chuti
cukor
na zriedenie
mlieko

Mrvenička:

100 g
krupicový cukor
100 g
hrubá múka
100 g
maslo

Suroviny na dokončenie:

ríbezle alebo iné ovocie
na potretie
vajíčko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si urobíme kvások: do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobené droždie, rum a lyžicu múky. Necháme štvrť hodiny odpočinúť.
  2. Do múky vmiešame soľ, kvások, heru izbovej teploty a žĺtky a spracujeme na hladké cesto.
  3. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 1,5 hodiny vykysnúť.
  4. Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Hustotu upravíme mliekom tak, aby šiel tvaroh vytlačiť zo sáčku so zdobiacou špičkou.
  5. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 0,5 cm placku, vykrojíme pohárikom kolieska, ktoré uprostred trochu sploštíme. Na každé koliesko vytlačíme koliesko tvarohu a doprostred dáme ríbezle.
  6. Posýpku vytvoríme trením všetkých surovín medzi prstami. Koláčiky posypeme posýpkou, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár