Kysnuté čučoriedkové knedle

Recept Kysnuté čučoriedkové knedle
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kysnuté čučoriedkové knedle s tvarohom. Toto by som mohla jesť snáď každý deň. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

400 gpolohrubá múka
1/2 kockydroždie
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
2 dclmlieko
1 ksvajce

Náplň:

300 gčučoriedky (alebo iné ovocie podľa chuti)

Na dokončenie:

200 gtvrdý tvaroh
podľa chutipráškový cukor
na poliatierozohriaté maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vymiešame hladké pružné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme cca 3/4 hodiny kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na kúsky. Každý kúsok sploštíme, položíme čučoriedky a utvoríme guľatý knedlík.
  3. Knedle varíme v pare 10 minút. Po uvarení ľahko roztrhneme vidličkou, aby vyšla para a knedlík sa nezrazil.
  4. Na tanieri knedle posypeme strúhaným tvarohom, práškovým cukrom a zalejeme maslom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť