NajRecept.sk Cestá Pizza cesto Kysnuté celozrnné pizzové slimáky - Mega mäkučké cesto, ktoré si všetci zamilujú.
Kysnuté celozrnné pizzové slimáky - Mega mäkučké cesto, ktoré si všetci zamilujú.
Recept Kysnuté celozrnné pizzové slimáky - Mega mäkučké cesto, ktoré si všetci zamilujú.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   25.4.2023

Kysnuté celozrnné pizzové slimáky - Mega mäkučké cesto, ktoré si všetci zamilujú.

Ak rozmýšlate, čo pripraviť rodine na večeru alebo pre návštevu ako pohostenie, garantujem vám, že s týmito slimákmi zabodujete. Cesto je obohatené o celozrnnú múku, šťavnaté, jemné, slimáky sú lahodné aj na druhý deň a úprimne, kto nemá rád pizzu? Tento recept je proste tutovka.

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

350 g
hladká biela špaldová múka
150 g
celozrnná špaldová múka
250 ml
mlieko
100 ml
olivový olej
1 lyžica
cukor
1 a 1/2 lyžičky
soľ
1/2 ks
droždie

Plnka:

350 g
šunka
250 g
syr (gouda, eidam alebo mozarrella)
170 g
zaváraná kukurica
200 g
olivy
podľa chuti
kečup
podľa chuti
sušené oregáno
na potretie
vajce
na posypanie
sezam
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z mlieka, trochy cukru a droždia urobíme kvások.
  2. Ten potom zmiešame s múkami, soľou, cukrom a olivovým olejom a vypracujeme jemné nelepivé cesto. Ktoré necháme asi hodinu vykysnúť.
  3. Po vykysnutí ho natenko vyvaľkáme. Nesmie byť hrubé, inak budú slimáky málo plnené a po upečení budú samé cesto, suché.
  4. Potrieme ho kečupom, posypeme oreganom, poukladáme šunku, kukuricu, nakrájané olivy a posypeme syrom.
  5. Takto naplnené cesto zarolujeme, nakrájame na 3-4cm pásiky a poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  6. Každý slimák potrieme vajíčkom a posypeme sezamom.
  7. Necháme 15 minút podkysnúť a pečieme 20 min na 200 st.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár