NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Kysnuté buchty s tvarohovou náplňou
Kysnuté buchty s tvarohovou náplňou
Recept Kysnuté buchty s tvarohovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   12.3.2021

Kysnuté buchty s tvarohovou náplňou

Ako hlavné jedlo, ako dezert, raňajky, večere.... no toto jedlo je vhodné na akýkoľvek čas :) Naplniť môžete čímkoľvek, my máme najradšej tvarohovú plnku a ešte aj lekvár. Niekto plní nutellou alebo iným orieškovým krémom, prípadne ešte makom alebo mletými orieškami. Ja som skúšala, ale zostávam verná starej dobrej klasike, obyčajným tvarohovým buchtám. Sú mäkké a nadýchané ako pierko. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na buchty:

200 g
hladká múka
300 g
polohrubá múka
280 ml
mlieko
2 lyžice
rum
20 g
droždie
2 ksžĺtok
40 g
práškový cukor
1 lyžička
krupicový cukor
40 g
maslo
40 g
masť
1 lyžička
soľ
2 lyžičky
citrónová kôra

Na tvarohovú plnku:

300 g
tučný tvaroh
z 1/2 citróna
šťava
z 1/2 citróna
kôra
vanilková dreň alebo Bourbon vanilka Madagaskar
2 ks
žĺtok
na doriedenie
rum
na doriedenie
mlieko
podľa chuti (cca 4 lyžice)
práškový cukor

Na potretie:

50 g
maslo
2 lyžice
olej
2 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Droždie rozdrobíme do misky, pridáme lyžičku krupicového cukru a rozmiešame na riedku kašičku. Pridáme lyžicu vlažného mlieka a na teplom mieste necháme vzísť kvások (cca 15 minút)
  2. Do misy preosejeme múky s cukrom, nalejeme mlieko, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, pridáme citrónovú kôru, soľ a vzniknutý kvások.
  3. Vymiešame pružné nelepivé cesto, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť. Počas kysnutia môžeme ešte raz prepracovať. Kto má pekáreň, môže cesto zvyknutým spôsobom spracovať a nechať vykysnúť v pekárni.
  4. Vykysnuté vyklopíme na dosku alebo pracovnú dosku (ak je potreba, zľahka podsypeme hladkou múkou) a ešte raz dôkladne prepracujeme. Lyžicou omúčenou v hladkej múke vykrajujeme jednotlivé kusy (spolu cca 20), roztiahneme do strán a doprostred kladieme lyžičkou kopčeky tvarohovej náplne. Spojíme protiľahlé strany a urobíme z ich koncov uzlíček. Dôkladne uzavrieme a v dlaniach doguľatíme.
  5. Pekáčik vymažeme maslom a kladieme pekne tesne vedľa seba buchty, ktoré tiež potrieme maslom. V pekáčiku ešte cca 15 minút necháme kysnúť. Potom pečieme v rúre na 170 st. cca 30 minút. Hneď po vytiahnutí z rúry potrieme horúce buchty rumovým maslom a bohato pocukrujeme.
  6. Na mriežke necháme vychladnúť.
  7. Náplň:
    Všetky ingrediencie vymiešame do hladkého krému. Dosladíme podľa chuti a pridáme 2 lyžice rumu. Mlieka toľko, aby náplň nebola riedka.

Môj blog: Varenie s Tomem

Komentáre k receptu
Saruman    ·   19.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Moc děkuji za recept hezky jse povedli buchty a jsou moct dobré i když jsem dával povidla.

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár