Kysnuté buchty s tvarohovou náplňou

Recept Kysnuté buchty s tvarohovou náplňou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ako hlavné jedlo, ako dezert, raňajky, večere.... no toto jedlo je vhodné na akýkoľvek čas :) Naplniť môžete čímkoľvek, my máme najradšej tvarohovú plnku a ešte aj lekvár. Niekto plní nutellou alebo iným orieškovým krémom, prípadne ešte makom alebo mletými orieškami. Ja som skúšala, ale zostávam verná starej dobrej klasike, obyčajným tvarohovým buchtám. Sú mäkké a nadýchané ako pierko. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na buchty:

200 ghladká múka
300 gpolohrubá múka
280 mlmlieko
2 lyžicerum
20 gdroždie
2 ksžĺtok
40 g práškový cukor
1 lyžičkakrupicový cukor
40 gmaslo
40 gmasť
1 lyžičkasoľ
2 lyžičkycitrónová kôra

Na tvarohovú plnku:

300 gtučný tvaroh
z 1/2 citrónašťava
z 1/2 citrónakôra
vanilková dreň alebo Bourbon vanilka Madagaskar
2 ksžĺtok
na doriedenierum
na doriedeniemlieko
podľa chuti (cca 4 lyžice)práškový cukor

Na potretie:

50 gmaslo
2 lyžiceolej
2 lyžicerum

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Droždie rozdrobíme do misky, pridáme lyžičku krupicového cukru a rozmiešame na riedku kašičku. Pridáme lyžicu vlažného mlieka a na teplom mieste necháme vzísť kvások (cca 15 minút)
  2. Do misy preosejeme múky s cukrom, nalejeme mlieko, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, pridáme citrónovú kôru, soľ a vzniknutý kvások.
  3. Vymiešame pružné nelepivé cesto, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť. Počas kysnutia môžeme ešte raz prepracovať. Kto má pekáreň, môže cesto zvyknutým spôsobom spracovať a nechať vykysnúť v pekárni.
  4. Vykysnuté vyklopíme na dosku alebo pracovnú dosku (ak je potreba, zľahka podsypeme hladkou múkou) a ešte raz dôkladne prepracujeme. Lyžicou omúčenou v hladkej múke vykrajujeme jednotlivé kusy (spolu cca 20), roztiahneme do strán a doprostred kladieme lyžičkou kopčeky tvarohovej náplne. Spojíme protiľahlé strany a urobíme z ich koncov uzlíček. Dôkladne uzavrieme a v dlaniach doguľatíme.
  5. Pekáčik vymažeme maslom a kladieme pekne tesne vedľa seba buchty, ktoré tiež potrieme maslom. V pekáčiku ešte cca 15 minút necháme kysnúť. Potom pečieme v rúre na 170 st. cca 30 minút. Hneď po vytiahnutí z rúry potrieme horúce buchty rumovým maslom a bohato pocukrujeme.
  6. Na mriežke necháme vychladnúť.
  7. Náplň:
    Všetky ingrediencie vymiešame do hladkého krému. Dosladíme podľa chuti a pridáme 2 lyžice rumu. Mlieka toľko, aby náplň nebola riedka.

Môj blog: Varenie s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
19.4.2020, Saruman odpovedať00

Moc děkuji za recept hezky jse povedli buchty a jsou moct dobré i když jsem dával povidla.

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť