Kyslá kapusta nakladaná do suda - extra dávka vitamínov

Recept Kyslá kapusta nakladaná do suda - extra dávka vitamínov
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes je kapusta zo suda skôr rarita, ale u nás doma stále tradícia :) Dedo hovoril, že tak 3 týždne po naložení je to to pravé. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

40 kgkapusta
90 dkgsoľ
1 kg cibuľa
1 bal.DEKO
30 dkgkryštálový cukor
2 bal.rasca
2 bal.nové korenie
2 bal.celé čierne korenie
2 bal.bobkový list
4 ksjablko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapusta sa ručne alebo na strojčeku nastrúha, cibule sa nakrájajú na mesiačiky, jablká na štvrtky a môžeme nakladať.
  2. Na dno suda dáme celé DEKO, 15 dkg cukru, 2 hrste soli, 1 bal. bobkového listu, korenie, nové korenie a rascu. Potom vystelieme rovnomerne kapustnými listami tak, aby sa pokrylo celé dno.
  3. Potom už len nakladáme kapustu a presypávame soľou, korením, rascou, bobkovým listom a sem tam hodíme jabĺčko.
  4. V polovici sudu dáme ďalších 15 dkg cukru a pokračujeme kapustou. Naplnený sud zaťažíme, prikryjeme a necháme kvasiť na teplom mieste. Kvasenie trvá asi 15 - 35 dní - záleží na teplote a množstve kapusty.
  5. Po vykvasení sa sud prenesie do chladnej miestnosti, ale nesmie zmrznúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť