NajRecept.sk Grilovanie a BBQ Grilované mäso Kurča v medovej marináde pečené na zelenine
Kurča v medovej marináde pečené na zelenine
Recept Kurča v medovej marináde pečené na zelenine
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   6.6.2021

Kurča v medovej marináde pečené na zelenine

Niekto nemá rád sladké hlavné jedlo. Musím sa priznať, že ani mne veľmi nechutí mäso napríklad s marhuľou a syrom alebo s ananásom, ale ak sa jedná o medovú marinádu, tá mi chutí. Je to veľmi zaujímavá chuť, ktorá v kombinácii s korením vytvorí gurmánske potešenie. Skúste, ak ste ešte medovú marinádu nepripravovali. Autor: Lacusin

Suroviny
1 kg
kurací diel
2 lyžice
med
1 lyžica
citrónová šťava
2 lyžice
olej
0,5 kg
šampiňóny
1 zväzok
jarná cibuľka
200 g
cherry paradajka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
100 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmiešame si med, citrónovú šťavu, olej, soľ a korenie a touto marinádou si potrieme kuracie diely. Necháme odležať cez noc.
  2. Do pekáča si nakrájame olúpané šampiňóny, jarnú cibuľku a paradajky. Zeleninu poukladáme mäsom a na mäso dáme plátky masla.
  3. Pečieme zakryté pol hodiny, potom odkryjeme a dopečieme. Podávame s ryžou, ktorú polievame vypečenou šťavou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár