Kurča v medovej marináde pečené na zelenine

Recept Kurča v medovej marináde pečené na zelenine
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekto nemá rád sladké hlavné jedlo. Musím sa priznať, že ani mne veľmi nechutí mäso napríklad s marhuľou a syrom alebo s ananásom, ale ak sa jedná o medovú marinádu, tá mi chutí. Je to veľmi zaujímavá chuť, ktorá v kombinácii s korením vytvorí gurmánske potešenie. Skúste, ak ste ešte medovú marinádu nepripravovali. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgkurací diel
2 lyžicemed
1 lyžicacitrónová šťava
2 lyžiceolej
0,5 kgšampiňóny
1 zväzokjarná cibuľka
200 gcherry paradajka
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
100 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmiešame si med, citrónovú šťavu, olej, soľ a korenie a touto marinádou si potrieme kuracie diely. Necháme odležať cez noc.
  2. Do pekáča si nakrájame olúpané šampiňóny, jarnú cibuľku a paradajky. Zeleninu poukladáme mäsom a na mäso dáme plátky masla.
  3. Pečieme zakryté pol hodiny, potom odkryjeme a dopečieme. Podávame s ryžou, ktorú polievame vypečenou šťavou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť