Kurča na uhorskej kapuste
Mäso cez týždeň musí byť. Niekto varieva taký obed iba cez víkend, v nedeľu, ale ja si musím dopriať mäso aj cez týždeň. Kuracie štvrťky na uhorskej kapuste, to je nebíčko v papuľke. Varievam tak, aby zostalo na dva dni, pretože jeden deň jesť také vynikajúce jedlo je málo. K tomu som podávala "bosák" (kto chce, tak knedle sa volajú aj drbáky, chlpáče, ...), ale už som to robievala aj s klasickou kysnutou alebo zemiakovou knedľou. Autor: Naďa I. /Rebeka/
Pridal: rebeka, 10.10.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Základ:
2 kkuracie štvrťky
podľa chutisoľ
podľa chutirasca
podľa chutisladká mletá paprika
2 lyžiceolej
Kapusta:
500 gkyslá kapusta
2 nožičkyuhorská klobása
1 kscibuľa
1 - 2 lyžicekrupicový cukor
1 lyžicamasť
2 ksbobkový list
3 guličkynové korenie
1 ksjablko
- Štvrťky prepolíme, osolíme, posypeme rascou a poprášime paprikou. Pokvapkáme olejom a pekne premasírujeme.
- Do hrnca dáme rozpáliť masť, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu, cukor a necháme trochu skaramelizovať.
- Pridáme kapustu, na kocky neolúpané, jadierok zbavené, jablko a na kolieska pokrájanú klobásu. Podľa chuti osolíme, prípadne dosladíme.
- Pekáč zľahka vymastíme olejom, dno pokryjeme kapustou, na to vyrovnáme mäso, podľa cca 100 ml vody, priklopíme a v rúre na 200 stupňov pečieme hodinu. Potom odklopíte a necháme dôjsť na farbu.
- Podávame napr. s bosákmi. Recept na bosák tu: Bosáky
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuře na uherském zelí.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hähnchen auf Apfel-Wurst-Sauerkraut an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csirkecombok kolbászos savanyú káposztán.
KOMENTÁRE K RECEPTU