NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kurča na uhorskej kapuste
Kurča na uhorskej kapuste
Recept Kurča na uhorskej kapuste
rebeka    ·   10.10.2020

Kurča na uhorskej kapuste

Mäso cez týždeň musí byť. Niekto varieva taký obed iba cez víkend, v nedeľu, ale ja si musím dopriať mäso aj cez týždeň. Kuracie štvrťky na uhorskej kapuste, to je nebíčko v papuľke. Varievam tak, aby zostalo na dva dni, pretože jeden deň jesť také vynikajúce jedlo je málo. K tomu som podávala "bosák" (kto chce, tak knedle sa volajú aj drbáky, chlpáče, ...), ale už som to robievala aj s klasickou kysnutou alebo zemiakovou knedľou. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny

Základ:

2 k
kuracie štvrťky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
rasca
podľa chuti
sladká mletá paprika
2 lyžice
olej

Kapusta:

500 g
kyslá kapusta
2 nožičky
uhorská klobása
1 ks
cibuľa
1 - 2 lyžice
krupicový cukor
1 lyžica
masť
2 ks
bobkový list
3 guličky
nové korenie
1 ks
jablko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Štvrťky prepolíme, osolíme, posypeme rascou a poprášime paprikou. Pokvapkáme olejom a pekne premasírujeme.
  2. Do hrnca dáme rozpáliť masť, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu, cukor a necháme trochu skaramelizovať.
  3. Pridáme kapustu, na kocky neolúpané, jadierok zbavené, jablko a na kolieska pokrájanú klobásu. Podľa chuti osolíme, prípadne dosladíme.
  4. Pekáč zľahka vymastíme olejom, dno pokryjeme kapustou, na to vyrovnáme mäso, podľa cca 100 ml vody, priklopíme a v rúre na 200 stupňov pečieme hodinu. Potom odklopíte a necháme dôjsť na farbu.
  5. Podávame napr. s bosákmi. Recept na bosák tu: Bosáky

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár