Kuracie stehná na rozmaríne

Recept Kuracie stehná na rozmaríne

Pridal: Kocmax, 6.6.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Základom pečenia kurčaťa alebo iba stehien je piecť na nižšej teplote a dlhšiu dobu. Vtedy je kurča mäkké, šťavnaté a nemusí mať ani extrémne chrumkavú kôrku, ktorú cítiť po pripálenine. Niekedy sa kurča pieklo na poctivej masti, dnes už pečieme na oleji alebo v tom lepšom prípade na masle. Ja pri pečení kurčaťa tuk nepoužívam, dusím ho na vode s rozmarínom, ktorý to dokonale ochutí. Autor: Kocmax

FOTKA OD VÁS

Pridal: Kocmax, 6.6.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Na kura:

2 kskuracie stehno
podľa chutikorenie na kurča
podľa chutisoľ
4 vetvičkyčerstvý rozmarín

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie stehná okoreníme a nasolíme, podlejeme vodou, navrch pridáme rozmarín.
  2. Pečieme v mierne vyhriatej rúre cca 1,5 hodiny. Dôležité je pečenie pri nižšej teplote a dlhšiu dobu. Kurča je potom mäkké, šťavnaté a nechutí po prepálenom tuku.
  3. Podávame so zemiakmi a kukuricou alebo s ryžou a kyslou uhorkou.

Môj blog: Varíme bez tuku

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť