NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie stehná marinované v kyslej smotane, cesnaku a bylinkách
Kuracie stehná marinované v kyslej smotane, cesnaku a bylinkách
Recept Kuracie stehná marinované v kyslej smotane, cesnaku a bylinkách
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   1.10.2021

Kuracie stehná marinované v kyslej smotane, cesnaku a bylinkách

Vynikajúci tip na obed. Pokiaľ máte radi šťavnaté kuracie stehienka, určite si ich pripravte s marinádou z kyslej smotany, cesnaku a byliniek. Ako prílohu som podávala klasickú ryžu, ale môžete aj zemiakový šalát. Bola to lahôdka.

Suroviny

Budeme potrebovať:

1,3 kg
kuracie stehná
1 kelímok
kyslá smotana
1 ks
citrón - šťava
4 strúčiky
cesnak
1/2 lyžičky
sušené oregano
2 lyžice
rastlinný olej
soľ, korenie
nasekaná čerstvá petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske pripravíme smotanovú marinádu.
  2. Kyslú smotanu zmiešame s oreganom, citrónovou šťavou, môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru, prelisovaný cesnako a olejo. Osolíme a okoreníme podľa chuti a poriadne lyžicou miešame, aby sa všetky chute prepojili. Nakoniec pridáme čerstvú nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Kuracie stehienka, ktoré sme očistili a umyli vložíme do plastového vrecka, pridáme marinádu a dôkladne pretrepeme, aby sa marinádou obalili všetky časti mäsa.
  4. Vrecko s mäsom a marinádou vložíme na pol hodiny do chladničky a potom ich vyberieme, položíme do zapekacej misy (marinádu dôkladne lyžicou vyberieme zo sáčku a ešte potrieme stehná v miske) a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov 50-60 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár