Kuracie stehná marinované v kyslej smotane, cesnaku a bylinkách

Recept Kuracie stehná marinované v kyslej smotane, cesnaku a bylinkách

Pridal: Lacusin, 1.10.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci tip na obed. Pokiaľ máte radi šťavnaté kuracie stehienka, určite si ich pripravte s marinádou z kyslej smotany, cesnaku a byliniek. Ako prílohu som podávala klasickú ryžu, ale môžete aj zemiakový šalát. Bola to lahôdka.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 1.10.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1,3 kgkuracie stehná
1 kelímokkyslá smotana
1 kscitrón - šťava
4 strúčikycesnak
1/2 lyžičkysušené oregano
2 lyžicerastlinný olej
soľ, korenie
nasekaná čerstvá petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske pripravíme smotanovú marinádu.
  2. Kyslú smotanu zmiešame s oreganom, citrónovou šťavou, môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru, prelisovaný cesnako a olejo. Osolíme a okoreníme podľa chuti a poriadne lyžicou miešame, aby sa všetky chute prepojili. Nakoniec pridáme čerstvú nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Kuracie stehienka, ktoré sme očistili a umyli vložíme do plastového vrecka, pridáme marinádu a dôkladne pretrepeme, aby sa marinádou obalili všetky časti mäsa.
  4. Vrecko s mäsom a marinádou vložíme na pol hodiny do chladničky a potom ich vyberieme, položíme do zapekacej misy (marinádu dôkladne lyžicou vyberieme zo sáčku a ešte potrieme stehná v miske) a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov 50-60 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť