NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie soté na mexický spôsob s grilovanou mrkvou
Kuracie soté na mexický spôsob s grilovanou mrkvou
Recept Kuracie soté na mexický spôsob s grilovanou mrkvou
wiwuska    ·   20.9.2020

Kuracie soté na mexický spôsob s grilovanou mrkvou

Zdravšia varianta chutného obedu. Vyskúšajte mrkvové hranolky, sú luxusné. Autot: Wiwuska

Suroviny
500 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
hrnček
červená fazuľa
hrnček
mrazená kukurica
1 ks
čili paprička (jalapenos)
1 lyžička
oregano
2 ks
stredne veľká mrkva
kokosový olej
provensálske / grilovacie korenie
paradajkový pretlak
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia nakrájame na kúsky, opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme mäso a opiečieme ho do biela, pridáme fazuľu (červenú fazuľu vopred namočenú uvariť domäkka alebo použiť aj fazuľu z konzervy), kukuricu, dochutiť soľou, mletým čiernym korením, chilli papričkou ( ja používam domáce jalapenos nadrobno pokrájané), paradajkový pretlak (ten najmenší v konzerve alebo domáci), 1 lyžička oregana, všetko udusíme do mäkka.
  2. Mrkva: umytú mrkvu nakrájame na hranolky, v parnom hrnci ju "predparíme", aby bola mäkká (cca 15 min.). Potom dáme na panvicu trochu kokosového oleja a grilujeme.
  3. Tesne pred koncom posypeme provensálskym alebo grilovacím korením.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár