Kuracie soté na mexický spôsob s grilovanou mrkvou

Pridal: wiwuska, 20.9.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Zdravé recepty, Fitness, Obed, Hlavné jedlo
Zdravšia varianta chutného obedu. Vyskúšajte mrkvové hranolky, sú luxusné. Autot: Wiwuska
Pridal: wiwuska, 20.9.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Zdravé recepty, Fitness, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
500 gkuracie prsia
1 kscibuľa
hrnčekčervená fazuľa
hrnčekmrazená kukurica
1 ksčili paprička (jalapenos)
1 lyžičkaoregano
2 ksstredne veľká mrkva
kokosový olej
provensálske / grilovacie korenie
paradajkový pretlak
soľ
korenie
- Kuracie prsia nakrájame na kúsky, opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme mäso a opiečieme ho do biela, pridáme fazuľu (červenú fazuľu vopred namočenú uvariť domäkka alebo použiť aj fazuľu z konzervy), kukuricu, dochutiť soľou, mletým čiernym korením, chilli papričkou ( ja používam domáce jalapenos nadrobno pokrájané), paradajkový pretlak (ten najmenší v konzerve alebo domáci), 1 lyžička oregana, všetko udusíme do mäkka.
- Mrkva: umytú mrkvu nakrájame na hranolky, v parnom hrnci ju "predparíme", aby bola mäkká (cca 15 min.). Potom dáme na panvicu trochu kokosového oleja a grilujeme.
- Tesne pred koncom posypeme provensálskym alebo grilovacím korením.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuřecí soté na mexický způsob s grilovanou mrkví.
KOMENTÁRE K RECEPTU