NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie rezne v horčici. Tak vynikajúce, že ťažko uveriť, že nie sú vyprážané v oleji.
Kuracie rezne v horčici. Tak vynikajúce, že ťažko uveriť, že nie sú vyprážané v oleji.
Recept Kuracie rezne v horčici. Tak vynikajúce, že ťažko uveriť, že nie sú vyprážané v oleji.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   25.5.2023

Kuracie rezne v horčici. Tak vynikajúce, že ťažko uveriť, že nie sú vyprážané v oleji.

Tieto kuracie rezníky z rúry, ktoré voňajú po horčici a syrovo chrumkajú vám z plechu zmiznú rýchlosťou blesku.

25 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
800 g
kuracie prsia
180 g
kyslá smotana 14%
3-4 lyžice
plnotučná horčica
5-6 ks
strúčik cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
strúhanka
70 g
tvrdý syr
kúsok
maslo
trocha
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia narežeme, vyklepeme, posolíme a popepríme.
  2. Pripravíme si marinádu zo 180g kyslej smotany, 3-4 lyžíc plnotučnej horčice a 5-6 strúčikov cesnaku.
  3. Každý kúsok mäsa potrieme marinádou a necháme cez noc v chladničke. Ak nemáte toľko času, nechajte mäsko postáť v marináde aspoň hodinku.
  4. Po odležaní každý kúsok obalíme v strúhanke, ktorú sme zmiešali so strúhaným syrom a poukladáme do pekáča.
  5. Na vrch nastrúhame maslo a trošičku pokropíme olejom.
  6. Pečieme na 210 stupňov asi 40 minút dozlata.
Komentáre k receptu
Milča61    ·   15.7.2023   ·   Odpovedať   ·  

Upečeno, VÝBORNÉ, maso šťavnaté, měkulinké, i obal chutný.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár