Kuracie rezne podľa Číňanov

Recept Kuracie rezne podľa Číňanov
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak vás už nebaví jesť klasické vyprážané rezne, vyskúšajte ich pripraviť na čínsky spôsob. Lahodná omáčka, ktorá je sladká a zároveň aj slaná, je naozaj super.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

3 ksklasický obaľovaný kurací rezeň
50 gmaslo
1 kscibuľa
1 kscesnak
2 lyžičkykarí korenie
1 kockakurací bujón
2 lyžicesójová omáčka
3 lyžicebiele víno
1 lyžičkamed
1,5 lyžicekukuričný škrob
125 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom masle ju osmažíme do zlata. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a krátko opražíme. Nie dlho, inak cesnak zhorkne.
  2. Pridáme kari korenie, bujón, ktorý sme rozpustili vo vode a necháme prejsť varom. Potom pridáme sójovú omáčku, víno a necháme na najnižšom ohni variť cca 10 minút.
  3. V malom množstve vody rozmiešame kukuričný škrob a za stáleho miešania ho pridáme do omáčky. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme lyžičku medu a krátko varíme.
  4. Kuracie rezne nakrájame na rezančeky a zalejeme ich pripravenou omáčkou. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo zeleninovým šalátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť