NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie rezne plnené mandľami
Kuracie rezne plnené mandľami
Recept Kuracie rezne plnené mandľami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Makronka    ·   11.10.2020

Kuracie rezne plnené mandľami

Naše tradičné jedlo v nedeľu. Či už plnené, alebo klasické rezne sú u nás doma veľmi obľúbené. Túto nedeľu som ich pripravovala s mandľami. Boli vynikajúce. Určite vyskúšajte, mandle môžete obmieňať aj za iné orechy. Autor: Makronka

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
kuracie prsia
50-70 g
mandle
120 g
maslo
podľa chuti
soľ
1 ks
vajce
na trojobal
múka
na trojobal
vajce
na trojobal
strúhanka
na vyprážanie
olej alebo topené maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Valček mäsa naplnený valčekom z pražených mandlí a masla, obalený v trojobale a vypražený nadchne každého, kto má rád mandle a chutné jemné jedlo. Maslo, ktoré sa vyprážaním rozpustí, spôsobí, že je mäso krásne šťavnaté.
  2. Sparíme, ošúpeme, opražíme a nahrubo nasekáme mandle. Vychladnuté zmiešame s maslom, utvoríme 4 malé valčeky a necháme ich v mrazáku stuhnúť.
  3. Kuracie prsia naklepeme v pekný tenký rezeň, potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme. Teraz do každého rezňa vložíme stuhnutý valček mandľového masla, pevne zabalíme a spevníme ihlou na závitky.
  4. Obalíme v trojobale, vložíme do vyššej vrstvy rozpáleného tuku, aby závitky plávali, a usmažíme.
  5. Podávame s varenými zemiakmi a kompótom alebo šalátom.

Môj blog:Mlsoty

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár