NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie rezne pečené v rúre so syrovou perinkou
Kuracie rezne pečené v rúre so syrovou perinkou
Recept Kuracie rezne pečené v rúre so syrovou perinkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   30.10.2020

Kuracie rezne pečené v rúre so syrovou perinkou

Kuracie prsia pečené v rúre, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky alebo ryžu. Chutí to výborne za tepla aj za studena. Tak už si len pripraviť suroviny a môžeme sa pustiť do prípravy. Pokiaľ máte radšej sušené paradajky, dajte ich tam namiesto čerstvých. S čerstvými to je viac šťavnaté. Tento obed je vhodný aj na nedeľu. Aspoň podľa mňa by nedeľné jedlo malo byť také originálnejšie. Pretože je to výborné aj studené, môžete pripraviť aj z dvojitej dávky, aby vám zostalo aj na večeru alebo dokonca aj na ďalší deň.

Suroviny
600 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
5 ks
paradajka
250 g
nastrúhaný syr
4 lyžice
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia narežeme priečne na polovicu a vyklepeme. Dáme ich na plech s papierom na pečenie a osolíme, okoreníme.
  2. Potrieme kyslou smotanou. Posypeme najemno nakrájanou cibuľou a poukladáme paradajky, ktoré nakrájame na kolieska.
  3. Poriadne posypeme syrom a pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: Jrati

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár