Kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom

Recept Kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom

Pridal: Lacusin, 16.1.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zapečené kuracie prsia v rúre s kyslou smotanou a syrom. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 16.1.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

4 plátkykuracie prsia
250 gkyslá smotana
300 gsyr
5 lyžičiekčervená mletá paprika
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
zväzokpetržlen
podľa potrebyolivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky (prekrojíme ich pozdĺžne na polovicu), osolíme, okoreníme podľa chuti.
  2. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme olejom.
  3. Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme kuracie prsia a následne ich vložíme do formy.
  4. Posypeme ich červenou mletou paprikou, navrstvíme kyslú smotanu a na každý kúsok kuracieho mäska navrstvíme nastrúhaný syr.
  5. Vložíme do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí.
  6. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Nezabudneme posypať petržlenovou vňaťou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť